Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, la "Sinteza zilei" de la Antena 3 ca nu crede ca premierul Ungureanu este independent politic si ca "prim-ministrul este de fapt domnul Traian Basescu". "Am urmarit interviul de aseara al domnului Ungureanu din curiozitate'... Ungureanu nu poate purta un dialog politic", a declarat seful liberalilor.

Crin Antonescu la Sinteza zileiFoto: captura Antena 3

"N-am dat curs invitatiei dvs ca sa vorbim de MRU, mi-a facut o impresie proasta, sunt un om care cauta partile bune, nu-l consider deocamdata un adversar politic... MRU, a aratat la interval de cateva minute, pe de o parte ca e independent politic, iar pe de alta parte ca e un membru PNL auto-suspendat", a declarat Antonescu in deschiderea emisiunii.

Acesta si-a continuat tirul la adresa premierului: "Am o impresia proasta din cauza ca am urmarit acel interviu cu foarte multa atentie, e primul ministru al Romaniei. Parerea proasta e data de chestiuni de fond, nu de chestiuni de detaliu. Romania nu are un prim-ministru, prim-ministru este Traian Basescu. MRU nu a reusit sa ne explice cine l-a pus prim-ministru, pe cine reprezinta, o coalitie, PNL, pe Traian Basescu, ca sa stim cu cine stam de vorba."

Intrebat ce parere are despre numirea de la sefia SIE direct in functia de prim-ministru a lui Razvan Ungureanu acesta a mentionat ca "este un lucru fara precedent in lumea democratica".

Antonescu l-a atacat dur pe Traian Basescu, spunind ca acesta a mintit in legatura cu banii necesari cresterii salariilor, fapt pentru care ar trebui sa raspunda penal. "La inceputul acestui an Basescu spunea ca este un lucru antinational sa vorbim despre marirea salariilor. Nu a trecut o luna si vine in parlament si spune <>. Deci el a recunoscut ca avea bani, de cand a facut bugetul, de cand a venit domnul Ialomitianu si ne-a spus ca nu mai e niciun ban. Aceste lucruri vor trebui sa atraga raspundere penala, nu politica. Puscarie! Sunt banii cetatenilor din Romania. Traian Basescu minte la nivel de stat", a spus Crin Antonescu la Antena 3, citat de Romania Libera.

Antonescu mai spune ca este posibil sa creasca salariile si sa reduca CAS-ul atunci cand vor veni la guvernare.

Alte declaratii ale lui Crin Antonescu

  • "19 milioane de oameni nu inseamna doar statistica sau piese pe o tabla de sah...inseamna aspiratii, sperante"
  • Intreabat de Gadea despre faptul ca M.Ungureanu a discutat telefonic cu Victor Ponta: "Nu m-a deranajat ca dl Ponta a fost sunat si eu nu... pentru ca asta nu a fost decat o diversiune de doi lei"
  • "Daca castigam alegerile nu mai are nicio imporanta ce spune Traian Basescu acum"
  • "Cred ca este posibil sa revenim la nivelurile salariale dinainte de rectificarile bugetare cat si sa reducem CAS-ul"
  • "Nu se poate ca in Romania sa existe o alta limba oficiala decat limba romana si nici ca cineva sa santajeze statul din interior..."