Ion Iliescu vrea să-l izoleze pe Traian Băsescu. Planul fostului şef de stat este să aducă PNL la aceeaşi masă cu PSD, într-o „înţelegere minimală". Strategia sa prevede identificarea unui „cadru de conlucrare parlament - guvern, care să asigure izolarea lui Băsescu". Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au fost intervievaţi de ziarul „Adevărul". Afirmaţiile lor le puteţi citi în ediţia de luni.

„Suntem pe locul doi. Am ajuns la o situaţie care arată că partidul nostru a trecut în toată această perioadă printr-o criză internă. Oamenii şi-au cam plecat grumazul în faţa dreptei şi au început să cocheteze cu dreapta în politica românească", a declarat Ion Iliescu.

„Este o mare greşeală", consideră el, pe care şi-o explică, pe de o parte, prin faptul că PSD se găseşte între doi adversari politici. „Pe de o parte sunt liberalii, care, din punct de vedere ideologic, sunt adversarii noştri. Dar au conturul lor bine definit, care poate să ne permită conlucrarea în interesul rezolvării problemelor în interesul naţional", spune fostul şef al statului.

Ion Iliescu afirmă că situaţia PSD din prezent diferă faţă de cea din 1996-2000, când partidul a câştigat după trei ani de opoziţie netă faţă de alianţa de guvernare CDR, PD. Fostul preşedinte consideră că faptul că PSD nu s-a aflat în opoziţie fermă şi apropierea de Traian Băsescu şi susţinătorii săi au afectat credibilitatea PSD şi au dus la o confuzie în electoratul tradiţional al partidului.

Integral in Adevarul