Fostul primar al comunei Butea din Iasi si 6 localnici au fost dati in judecata, dupa ce si-au asfaltat singuri drumul, transmite Digi 24. Oamenii si-au reparat in urma cu 4 ani un kilometru de drum, pana atunci plin de gauri, dar fara a avea autorizatie pentru lucrari, potrivit sursei citate. Tatal unora dintre cei anchetati spune ca "au ajuns sa aiba dosar penal pe banii lor, de ce?".

Gropi in asfaltFoto: HotNews.ro

Plombarea gropilor din drumul judetean care trece prin comuna Butea a fost ideea fostului primar Costel Nastase, "care a si suportat costurile, 600 de lei", dupa ce inainte le-a cerut autoritatilor judetene 8 ani sa asfalteze drumul, relateaza Digi 24.

Daniel Minciuna, seful Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, a declarat pentru televiziunea citata ca "am facut atunci o plangere si i-am rugat sa sisteze. (...) Era jumatatea verii si noi inca nu atribuisem contractul de plombe".

Localnicii povestesc, insa, ca gaurile erau atat de mari, incat se stricau masinile. Potrivit Digi 24, oamenii au fost trimisi in judecata "zilele trecute" si "risca de la o amenda penala, pana la sase luni de inchisoare".