Primaria din Oradea vrea sa puna la dispozitia asociatiilor, cu titlu, gratuit, un soft unic in tara care sa asigure transparenta cu privire la toate cheltuielile acestor. Administratorilor si presedintilor de asociatii le va fi astfel mai greu sa sa fure din banii asociatiilor de proprietari pe care le conduc, scriee bihoreanul.

"Am decis sa achizitionam un program informatic, unic in Romania, pe care il vom pune gratuit la dispozitia tuturor asociatiilor de proprietari din Oradea. Un astfel de program va oferi o transparenta totala, dar va determina si o crestere a responsabilitatii tuturor celor implicati", a declarat viceprimarul Mircea Malan, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit viceprimarului, aceasta masura va fi luata pentru a reduce cazurile de furturi din banii asociatiilor prin informarea membrilor cu privire la toate platile facute.

"In ultimii ani s-au intamplat 17 astfel de cazuri, cu un prejudiciu ce depaseste 2,3 milioane de lei", a spus Malan.

Programul informatic va calcula automat cheltuielile cu utilitatile ale fiecarui apartament in parte, asigurand debitarea unitara la nivelul intregului oras, va asigura actualizarea cartii de imobil cu proprietarii si chiriasii din cladire si va permite expedirea de comunicate, prin email sau SMS, catre oradenii afectati de avariile sau lucrarile ce impun sistarea serviciilor de catre furnizorii de utilitati Termoficare si Compania de Apa Oradea.