Primarul comunei doljene Giurgita, Valentin Mitrica, viceprimarul Marin Veleanu, si fostul contabil-sef al aceleiasi comune, Marin Nica, au fost ridicati ieri de politistii doljeni de la Investigarea Fraudelor fiind acuzati de abuz in serviciu contra interesului public, scrie Gazeta de Sud.

Valentin MitricaFoto: Gazeta de Sud

Concret, potrivit unor surse apropiate anchetei, primarul ar fi dispus atribuirea lucrarilor pentru reparatia sau reabilitarea unitatilor de invatamant din comuna, a celor care privesc alimentarea cu apa a localitatii, dar si pentru amenajarea parcului comunal, catre firme precum SC Alcovit SRL, SC Sed Impex SRL, SC Ned Construct SRL sau Trustul Constructii Carpati SA Bucuresti, "uitand" sa mai organizeze licitatiile prevazute de lege. Platile s-ar fi efectuat in unele cazuri pentru lucrari neexecutate, iar in altele pentru lucrari efectuate necorespunzator.

Primarul ar putea intra in istorie cu toaleta din scandura, cu doua locuri, construita in curtea gradinitei din localitate, pentru care a achitat de la buget... 90.000 de lei!

La fel de consistent ar fi fost pretul portilor de fotbal ruginite - 10.000 de lei bucata - de pe terenul sportiv din localitate.

Informatii suplimentare in Gazeta de Sud