Pozitia Londrei privind noul acord de intarire a disciplinei fiscale, adoptat vineri la Bruxelles, nu va adanci criza din UE, pentru ca aceasta a fost provocata de nivelul ridicat al datoriei publice din zona euro, declara ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, intr-un interviu in exclusivitate pentru TVR. Ambasadorul a insistat ca pentru Marea Britanie este importanta protejarea drepturilor ca membri ai pietei unice: "Nu am vrut sa renuntam la aceste drepturi si nu am vrut sa se schimbe tratatul, fara protectie pentru tarile membre care nu folosesc moneda euro", a spus Harris.

"Stiu ca Romania este pe drum pentru adoptarea monedei unice si in acest sens Romania este diferita de Marea Britanie; avem o Uniune Europeana unita, suntem membri egali ai pietei unice si cred ca putem conlucra pentru a face fata cresterii slabe din Europa si pentru fi competitivi in viitor fata de economii emergente precum India si Brazilia", a explicat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Ambasadorul a repetat ca piata unica europeana trebuie sa fie si in beneficiul membrilor UE care nu folosesc euro, iar Tratatul european ofera drepturi egale pentru toti membrii UE.