​Mihail Boldea a declarat, luni, prin telefon la Realitatea TV ca revine in Romania pentru ca isi iubeste tara. Deputatul a adaugat ca nu este arestat ci este "un cetatean liber". Boldea a precizat ca avea bilet de avion dus-intors si ca ar fi urmat sa revina marti in tara, prin Istanbul, insa, in conditiile existentei unui mandat international de arestare pe numele sau, a preferat sa se prezinte la Consulatul Romaniei de la Nairobi astfel incat sa ajunga in Uniunea Europeana.

Principalele declaratii facute de Mihail Boldea:

  • Voi veni la Bucuresti pentru ca imi iubesc tara si imi iubesc orasul.
  • Intrebat in legatura cu intoarcerea in tara: Acum se ocupa cineva, trebuie sa se ocupe aici, si ma ajuta sa imi gasesc cursa cu care sa pot sa ma intorc.
  • Aveam bilet dus intors.
  • Trebuia sa revin maine dar, in conditiile actuale, aveam intoarcerea prin Istanbul, si nu imi doresc sa mai ajung prin Istanbul, avand in vedere ca sunt cu mandat international, si vreau sa ajung in Uniunea Europeana, in caz ca se intampla, Doamne fereste, ceva, sa fiu intr-un stat UE.
  • O sa fiu, probabil, insotit de cineva de la consulat; am un regim special acum.   
  • Daca se respecta regulamentul, astazi nu eram urmarit international. S-a acordat un termen pentru ca deputatul Boldea sa se prezinte in fata comisiei juridice pentru a fi audiat potrivit regulamentului Camerei. Nu s-a intamplat asa ceva.
  • Intrebat daca este, in clipa de fata, arestat: Nu, sunt un cetatean liber.
  • Sunt intr-o locatie sigura, am fost dus de catre reprezentantii consulatului.
  • Eu m-am prezentat in mod voluntar la Consulat. […] M-am prezentat de aseara, in mod civilizat, am venit cu o masina, am fost preluat de domnul consul si totul a fost in regula.
  • Intrebat in legatura cu declaratia avocatului potrivit careia Boldea nu avea bilet dus-intors din Kenya: Nu am discutat prea mult cu domnul avocat dintr-un singur motiv, pentru ca are telefonul mobil interceptat si nu pot sa ii spun foarte multe lucruri in conditiile in care oricum se incalca de catre autoritatile care fac o astfel de interceptare anumite dispozitii legale. Discutia dintre avocat si client este confidentiala.
  • Intrebat daca poate sa paraseasca Consulatul: Nu am incercat sa ies pe strada fiindca nu vreau sa imi incerc norocul in Kenya. Nu sunt masochist. Credeti-ma, se intampla suficiente lucruri in Romania ca sa mai fiu cu probleme si in Kenya.
  • Intrebat daca are informatii potrivit carora autoritatile kenyene l-ar cauta ca sa puna in aplicare mandatul international: Nu am stat de vorba cu nici o autoritate kenyana. Cert este ca am venit cu masina, nu am avut absolut nici o problema ca sa ajung la Consulat.
  • Intrebat daca este speriat: Nu, de ce sa fiu speriat? Am fost foarte suparat cu ceea ce se intampla in Galati, cu procurorii DIICOT.

Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul Romaniei din Nairobi, capitala Kenyei, transmite TVR Info, citand surse judiciare. Aparatorul lui Mihail Boldea, George Moloman, a confirmat pentru postul de televiziune ca acesta "s-a prezentat" duminica seara la consulat unde se afla de mai bine de 16 ore. Avocatul a declarat ca deputatul doreste sa revina in tara, fie insotit de autoritatile romane, fie singur. Atat avocatul lui Boldea cat si fratele lui au subliniat faptul ca deputatul nu s-a predat ci s-a prezentat.

Amintim ca procurorii DIICOT au cerut miercuri seara arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Cererea a fost judecata si admisa joi de instanta suprema.