Presedintele suspendat Traian Basescu, a declarat, luni seara, in cadrul emisiunii "Ultimul cuvant" la B1 TV, ca ministrul Justitiei, Titus Corlatean, "a primit sefii de organizatii judetene", cu care a negociat functii in magistratura. "Corlatean a primit sefii de organizatii judetene, care i-au spus pe cine sa puna la Parchet si Tribunal", a declarat Basescu. In replica, ministrul Justitiei Titus Corlatean a raspuns printr-un comunicat prin care dezminte informatia si califica declaratiile lui Basescu drept "o noua manipulare si o noua dezinformare".

Titus Corlatean si Traian BasescuFoto: Colaj foto

"Corlatean a primit sefii de organizatii judetene, care i-au spus pe cine sa puna la Parchet si Tribunal. Sunt lucruri pe care le stiu, poate sa se dea Corlatean dea dura cat vrea el. I-a dus capul pe PNL-isti si PSD-isti de frunte din provincie sa-i cheme pe sefii de Parchete. Concluzia raspunsului meu este ca niste oameni politici, lipsiti de mila pentru tara, de dragul de a pune mana pe justitie au sacrificat-o pur si simplu, cu tot cu romani. E greu acum, cand te uiti ce s-a intamplat cu leul. Eu stiu oameni care vorbesc sa-si retraga afacerile din Romania. Ma astept mai putin la Crin si Ponta sa inteleaga cat rau au facut tarii", a declarat Traian Basescu la B1 TV.

In replica, Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, dezminte ferm acuzatia ca ar fi avut intalniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori-sefi la instantele din teritoriu, se arata intr-un comunicat al MJ transmis marti dimineata si citat de Agerpres.

"Afirmatia facuta in cadrul unei emisiuni de televiziune de catre presedintele suspendat, Traian Basescu, referitoare la presupuse intalniri pe care ministrul Justitiei, Titus Corlatean, le-ar fi avut cu lideri ai unor organizatii judetene de partid, in vederea numirii la conducerile Parchetelor din judete nu este altceva decat o noua manipulare si o noua dezinformare facuta de presedintele suspendat.

Aflat in campania pentru referendumul organizat pentru demiterea sa din functie, si folosind din nou asemenea manipulari si dezinformari, presedintele suspendat face din nou dovada ca nu are o conduita de tip european, conduita pe care o invoca atat de des in ultima vreme", precizeaza MJ.

MJ subliniaza ca ministrul Justitiei nu are in atributii numirile procurorilor-sefi la Parchetele de pe langa Curtile de Apel si Tribunalele din teritoriu, aratand ca procedura pentru ocuparea unor asemenea posturi prevede organizarea unui concurs de proiecte manageriale si audierea candidatilor de catre o comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

  • Vezi declaratiile lui Traian Basescu in legatura cu ministrul Justitiei Titus Corlatean, de la minutul 1:43:

Citeste si: