"Este condamnabil ca mita sa fie prezenta la un nivel atat de inalt in Ministerul de Interne. Se intampla in acest minister atat de important lucruri care pot da de gandit oricarui om normal si cu atat mai mult unor lideri politici din partidul care guverneaza. Acest minister este un minister etalon", a declarat la RFI vicepresedintele PDL, Ioan Oltean. Democrat-liberalul a vorbit despre situatia de la MAI, minister afectat de numeroase scandaluri in ultima vreme, de la mitingul politistilor la Cotroceni, la protestele de la IJP Neamt si presupusa mita oferita de omul de afaceri Catalin Chelu secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, care a refuzat banii si a organizat un flagrant delict.

"Se intampla in acest minister atat de important lucruri care pot da de gandit oricarui om normal si cu atat mai mult unor lideri politici din partidul care guverneaza. Acest minister este un minister etalon, spre el se indreapta privirea multor oameni, pentru ca de aici pleaca dorintele sau posibilitatile de a stabili ordinea in tara si de a se determina respectarea legii. Or producerea unor evenimente care inseamna incalcarea legii tocmai intr-o institutie creata pentru a respecta legea sunt lucruri care merita a fi luate in seama, iar masurile trebuie sa fie cat mai exigente si cat mai corecte", spune Ioan Oltean.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Este un lucru regretabil si condamnabil ca mita sa fie prezenta la un nivel atat de inalt la nivelul unei institutii create pentru a apara legalitatea in acest stat. E un lucru care trebuie sa ne ingrijoreze la modul foarte serios si care sa determine in ultima instanta conducerea acestui minister sa manifeste mult mai multa exigenta fata de calitatea umana a celor care detin functii, de calitatea profesionala si de ce nu, de modul in care ei isi exercita in ultima instanta functia", declara vicepresedintele PDL, intrebat cum comenteaza faptul ca un om de afaceri a incearcat sa dea mita unui reprezentant chiar de la varful Ministerului de Interne.