Transformatorul-monument din centrul istoric sau cum sa amenajezi o piata in bataie de joc. Piata Sf. Anton, din spatele Hanului lui Manuc, a fost recent reamenajata si cred a devenit oficial prima piata din lume care ridica un transformator electric la rang de monument, de statuie, de fantana arteziana sau de mobilier stradal decorativ. Ar fi putut face orice cu el: sa-l mute, sa-l mascheze, sa-l faca soclu pentru o statuie sau sa-l modifice in panou de afisaj public. Dar nu! Au ales sa-l pastreze asa cum e. Ba mai mult, s-au asigurat ca, in configuratia noua a pietei, transformatorul electric sa aiba propriul spatiu bine delimitat, intre noi borduri, intre forme noi si intre arbusti proaspat plantati. Nici nu stiu cum sa subliniez mai tare ridicolul situatiei. Renovezi o zona istorica. Te apuci sa amenajezi o piata intre obiective turistice si istorice extrem de importante (Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Biserica Buna Vestire, lacasul fostei biserici Sf. Anton, Aleile reabilitate din Centrul Vechi s.a.). Refaci zona. Pui materiale noi. Plantezi arbori noi. Pui noi obiecte de mobilier stradal. Integral pe Bucuresti Acum.

Faze TariFoto: Colaj foto

A fost desfigurata dupa ce a vorbit la telefonul ei iPhone 4! O femeie din Marea Britanie a avut parte de o experienta groaznica saptamanile trecute. Jenny Taylor, in varsta de 30 de ani, si-a achizitionat un iPhone 4 si o carcasa din silicon de la Apple. Dupa utilizarea telefonului ea a descoperit o iritatie severa pe piele, care a bagat-o de urgenta in spital. Femeia avea fata umflata, pana in punctul in care nu isi mai putea deschide ochiul drept. De altfel, gatul si pieptul femeii s-au umplut de pete rosii extrem de dureroase. Dupa mai multe teste medicii au descoperit ca Taylor era alergica la siliconul din care era fabricata carcasa telefonului. "Se putea vedea la propriu forma telefonului pe fata mea. Nu era nici o indoiala care era cauza. Mama nici macar nu m-a recunoscut cand m-a vizitat la spital", a declarat tanara, scrie Click.

Liderul unei asociatii moldovene cere UE capre pentru zoofili. Nu este o gluma! Presedintele asociatiei "Moldova Mea" a inaintat o scrisoare catre seful Delegatiei Uniunii Europene in Moldova, Dirk Schuebel, in care cere ca zoofilii din tara lui sa fie ajutati cu capre de rasa. Motivul, din punctul de vedere al lui Fiodor Ghelici, este unul intemeiat: barbatii din Moldova dezvolta deviatii sexuale pentru ca un numar mare de femei a plecat peste hotare. Dirk Schuebel a evitat sa vorbeasca despre zoofili atunci cand a insistat ca Republica Moldova sa adopte Legea antidiscriminare, care include si un capitol despre minoritatile sexuale. Igor Caldare, un alt membru al Asociatiei "Moldova Mea", a adaugat ca din lista minoritatilor sexuale zoofilii sunt cei mai nedreptatiti. "Dupa adoptarea acestei legi vor beneficia de ea nu 50% din populatie, cum a spus Dirk Schuebel, ci doar 4% dintre cetateni. O sa beneficieze de aceasta lege doar 1% dintre cei care s-au nascut cu aceasta orientare sexuala si 3% care pe parcursul experientei sexuale au ajuns in aceasta categorie", anunta Libertatea.

A scapat ca prin urechile acului dupa ce camionul a cazut in prapastie. Un sofer de camion din Norvegia a scapat fara nicio zgarietura dupa ce tirul pe care il tracta s-a prabusit intr-o prapastie. Soferul camionului tracta un tir pe un drum de munte inzapezit, cand al doilea vehicul, la volanul caruia se afla un alt sofer, a derapat si a alunecat in prapastie. Vazand ca tirul pe care il tracta se prabuseste in prapastie, soferul camionului a dat dovada de multa prezente de spirit, a deschis portiera si a sarit din cabina. Din nefericire, soferul aflat la volanul tirului tractat nu a fost la fel de atent si nu a reusit sa sara cin vehicul. El s-a ales cu mai multe oase rupte. Accidentul s-a produs duminica, iar intreaga scena a fost filmata de un sofer care mergea in spatele celor doi, informeaza Click.

Imaginea care a facut tot Facebook-ul sa vrea sa afle unde stau nemernicii astia! Chiar si Mark Zuckerberg i-ar fi inchis contul pentru ca a postat asa ceva! O imagine circula de cateva zile pe Facebook si a scos din minti o multime de utilizatori ai retelei de socializare. Fotografia postata de unul dintre utilizatori surprinde o imagine de-a dreptul macabra. Doi tineri sunt fotografiati alaturi de prada lor, dupa o partida de vanatoare. Unul dintre ei se poate lauda cu un trofeu extrem de interesant, un pui de cerb, in schimb partenerul sau nu a prea avut noroc. In loc sa se lupte cu mistretii sau caprioarele, el a impuscat o pisica si s-a mai si laudat cu acest lucru. Fotografia postat a starnit multa dezamagire si sutem convinsi ca si Mark Zuckerberg, cel care a creat Facebook-ul ar fi fost extrem de dezamagit, scrie Cancan.

E mai destept ca Einstein, dar spala geamuri. Steve Borlase, un englez de 39 de ani, nu isi gaseste de munca, desi are un IQ mai mare decat al celebrului savant Einstein. Barbatul, care spune ca a cazut de pe niste schele cand avea 5 ani, iar apoi rezolva calcule matematice universitare, are un IQ de 180, mai dezvoltat decat cel al lui Einstein, dar cu toate acestea nu are in prezent decat o slujba de spalator de geamuri. Steve a declarat presei ca nu stie motivul pentru care angajatorii il resping la toate interviurile, visul sau fiind sa lucreze in domeniul economic, anunta Libertatea.

Un profesor din SUA, acuzat de viol. Voia sex pentru a da note mai mari! Un profesor de liceu din SUA a fost arestat dupa ce politia a dovedit ca acesta isi hartuia sexual elevele. Casey Hauff, in varsta de 32 de ani, le pretindea elevelor sale servicii de natura sexuala in schimbul unor note mai mari. Iesit din comun este faptul ca aceasta se intalnea cu fetele in timpul orelor de curs. Pana in prezent politia locala a identificat un numar de cinci tinere care il acuza pe acesta de tentativa de viol. Mai mult decat atat, barbatul este acuzat si de doua violuri asupra unor minori, informeaza Click.