IMAGINI ULUITOARE! Trenul care trece prin mijlocul unei piete, printre pepeni si pesti. Pare ireal! Un tren care trece zilnic, chiar de opt ori pe zi, prin mijlocul unei piete in aer liber si, de fiecare data, vanzatorii isi strang produsele pentru ca apoi sa le expuna din nou. Locul unde se intampla acest uluitor lucru este Maeklong Market si se afla la aproximativ 50 de kilometri de Bangkok, Thailanda. O piata foarte aglomerata, unde comerciantii se targuiesc tot timpul cu clientii pentru produsele din recolta proprie, scrie Libertatea.

Faze TariFoto: Colaj foto

Pasagerii unui avion Air France au fost nevoiti sa faca cheta, la Damasc, pentru ca echipajul sa poata plati combustibilul. Avionul a decolat de la Paris miercuri seara si avea ca destinatie aeroportul din Beirut, dar, din cauza unui incident armat, capitanul a decis sa aterizeze la Amman, in Iordania. Insa imediat si-a dat seama ca nu avea suficient combustibil pentru a ajunge la Amman, astfel ca a fost nevoit sa aterizeze la Damasc, unde au loc lupte intre insurgenti si fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad, anunta Click.

Mort fara explicatie dupa ce a inotat intr-un lac. Medicii, ingroziti de ce i-au gasit in creier. Saptamana trecuta, Ariola Erenberg a mers sa inoate in lacul Lily, din apropierea casei lui din Minnesota, incercand sa scape de canicula. In scurt timp, a murit. In timp ce se afla in apa, in creierul baiatului de 9 ani a patruns o amiba - una ditre cele mai simple animale unicelulare - care i-a mancat la propriu creierul. Boala - meningoencefalita primara amibiana -, desi cunoscuta, este atat de rara incat numai 125 de cazuri de acest fel au fost documentate in SUA in ultimii 50 de ani. In 99% dintre cazuri este fatala. Printr-o coincidenta nefericita, Jack este al doilea copil in doi ani care a decedat in aceste conditii, dupa ce a inotat in lacul Lily, conform stirileprotv.ro

Nu e vrajeala! Cel mai mare site de vanzari din lume, eBay, interzice comercializarea produselor destinate vrajitoriei. Cel mai mare site de vanzari din lume, eBay, a decis sa restrictioneze vanzarea anumitor produse. Daca pana acum Ebay-ul era renumit drept "locul unde gasesti orice", de aici inainte nu va mai fi asa, pentru ca site-ul va interzice comercializarea produselor legate de vrajitorie. In noul regulament al vanzatorilor pe eBay ce va intra in vigoare incepand cu 1 septembrie, lista lucrurilor ce nu se pot vinde pe popularul serviciu de comert online a primit cateva intrari noi, informeaza Libertatea.

Geniul fara autoportret si-ar fi ascuns chipul in Cina cea de Taina. Noua teorie despre Da Vinci. Este omul care a realizat cele mai faimoase portrete din istorie. Insa, in mod ironic, expertii nu prea stiu cum arata Leonardo Da Vinci. Pentru ca geniul renascentist nu si-a facut niciun autoportret in tinerete, istoricii au presupus ca artistul si-a plasat propria imagine in una din operele sale, iar in ultimii ani a fost explorata aceasta ipoteza. Acum, istoricii cred ca au descoperit o noua dovada ca marele artist si-a pictat chipul, nu o data, ci de doua ori, in una din capodoperele sale, Cina cea de Taina, conform stirileprotv.ro