Cel mai scump medicament din lume, o injectie de 1.000.000 de euro. Miriam K., de 39 de ani, din Furth, Odenwald (Germania), nu poate sa manance nici un aliment gras fara sa-si puna viata in pericol. "Prea multa grasime este otrava pentru mine", se plange femeia. Ea sufera de o afectiune rara a pancreasului din cauza careia nu poate digera grasimile. De doua ori pe saptamana i se fac spalaturi pentru a i se curata sangele de grasimi. Dar, incepand de astazi, Miriam spera ca situatia ei se va schimba. Comisia Europeana a aprobat pentru prima oara un medicament numit Glybera care o poate ajuta. Acesta costa circa un milion de euro, fiind cel mai scump medicament din lume, scrie Click.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Fabuloasa poveste a femeii care nu a mai mancat de 12 ani! Irom Sharmila a refuzat sa mai manance, sa mai bea apa sau sa se spele pe dinti din noiembrie 2000, cand a fost martora unei atrocitati. Femeia, originara din Manipur, India, se afla intr-o statie de autobuz, cand 10 dintre cei care asteptau masina au fost impuscati de gruparea paramilitara Assam Rifles. In semn de protest, indianca a refuzat sa mai manance, sa bea sau sa se spele pe dinti si a cerut in repetate randuri autoritatilor sa ia masuri impotriva acestei grupari. Doar recent, situatia s-a mai imbunatatit, dar nu a incetat, astfel incat Irom Sharmila, in varsta de 40 de ani, va continua greva, anunta Libertatea.

A fost inventat deodorantul comestibil. Parfumul dureaza 6 ore. O companie americana a inventat deodorantul comestibil: o gama de dulciuri concepute astfel incat sa asigure un "parfum dulce" timp de ore intregi. Deodorantul comestibil consta, de fapt, in niste bomboane cu aroma de mandarine menite sa asigure, printr-o singura portie, un miros placut de trandafiri pana la sase ore. In ciuda pretului de 10 dolari pentru o punguta de astfel de dulciuri, inventia se bucura deja de succes in Statele Unite ale Americii, urmand sa fie lansata anul viitor si in Marea Britanie, informeaza Click.

Unde-s muschi nu e creier! Uite ce a putut sa pateasca dupa ce s-a incordat prea tare! Un adolescent din SUA a dorit sa se laude in fata amicilor sai cu fizicul impunator pe care l-a dobandti tragand de fiare insa a patit un lucru la care nu se astepta. El s-a incordat foarte tare pentru a-si uimi prietenii si astfel si-a taiat alimentarea cu oxigen de la creier, asa ca a cazut lesinat. S-a lovit cu capul de peretele din spatele sau insa a reusit sa se ridice la un moment dat, dupa ce a primit ajutor din partea unuia dintre amicii sai. Intreaga patanie a fost filmata si videoclipul a ajuns viral pe internet, scrie Cancan.

Un barbat care a crezut ca... e insarcinat a avut socul vietii! Afla ce avea de fapt! Un barbat a carui identitate nu a fost facuta publica a aflat, dintr-o gluma, ca este insarcinat. Din pacate, vestea care l-a socat nu era aceasta. Tanarul a pierdut un pariu si a fost nevoit sa urineze pe un test de sarcina. Nu mica i-a fost mirarea cand a vazut ca testul a iesit pozitiv. A ras, a glumit si a povestit pe un forum, pe internet, ce i s-a intamplat. Rezultatul nu fusese o greseala, chiar daca acesta nu este insarcinat. Se pare ca in cazul reprezentantilor sexului tare care au cancer testicular, nivelul hormonului hCG este ridicat, exact ca in cazul femeilor gravide. Afland acest lucru, omul a mers la medic si a aflat cu stupoare ca, intr-adevar, are o tumoare intr-unul dintre testicule. Din fericire, testul de sarcina l-a ajutat sa descopere cancerul la timp, astfel incat va scapa de maladie. Vestea proasta e ca ii va fi taiat testiculul bolnav, anunta Libertatea.

Crocodilul asta are 3,6 m inaltime, cand se ridica pe labele din spate. Desi pare o fiara periculoasa, crocodilul Nimble este foarte bland. Turistii care vin in Bazoule, din Burkina Faso (vestul Africii), sunt indemnati sa-l ia de coada, fiindca nu ii ataca. Reptila se ridica la verticala, pe labele din spate, dar nu sperie pe nimeni cu inaltimea sa de 3,6 metri. Crocodilii de aici sunt considerati animale sacre si sunt intr-o relatie apropiata cu localnicii, care ii hranesc cu pasari vii, informeaza Click.