Esti fan Cola? Iata motivul uimitor pentru care bautura ta preferata ar putea deveni o raritate. Cola este, cu siguranta, bautura racoritoare preferata a familiilor din lumea intreaga, iar acum proviziile ne pot fi amenintate de un eveniment aparent fara nicio legatura, conflictul armat din Sudan. De ce? In compozitia bauturii racoritoare Cola, producatorii folosesc guma arabica pentru a 'uni' toate celelalte ingrediente, iar tara din care provine mai bine de jumatate din stocul folosit provine din...Sudan. "Sudanul exporta intre 40 si 70 la suta din guma arabica din lume. Cea mai mare cantitate vine de micutul si prafuitul oras el-Obaid din provincia Kordofan de Nord", explica publicatia The Guardian. Faptul ca rebelii armati din Sudan si militarii fortelor armate sudaneze au inceput sa se atace si in provinciile nordice, acolo unde se produce guma arabica, le pune mari probleme responsabililor celor doua mari companii producatoare de cola, care trebuie sa gaseasca rapid o solutie de rezerva, in cazul in care proviziile vor avea de suferit, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Cei mai simpatici pui de rata! Cum isi fac curaj sa zboare. A fost nevoie de un impuls din partea mamei lor, dar doi pui de rata sunatoare au reusit intr-un final sa-si ia zborul. Imaginile au fost surprinse de un fotograf din Suedia, Karin Grein, in apropierea casei ei din nordul tarii. "Stam intr-o casa care se afla aproape de padure si am un cuib special pentru rate chiar langa casa." Mama puilor asteapta ca toti puii sa iasa din oua, apoi sta sub cuib si face niste zgomote speciale prin care ii indeamna pe pui sa iasa. Ratele sunatoare sunt niste rate de marime medie. Masculul scoate un fluierat atunci cand se ridica din apa si este negru cu alb, in timp ce femela este gri cu capul ciocolatiu. Vara stau in tarile nordice, iar iarna migreaza in vestul Europei, in apropierea apelor neinghetate, anuntaClick.

O romanca a gasit jobul ideal. Colinda prin lume si este platita pentru asta. Monica Lupsa este o tanara curajoasa din Bucuresti, care si-a pus cei 24 de ani petrecuti in Romania intr-o valiza si s-a mutat in Dubai. Nemultumita de salariile mici din Romania, dornica sa cunoasca lumea si sa-si faca noi prieteni, Monica s-a dus hotarata sa mearga la o sesiune de recrutare organizata de compania aeriana Emirates. Si a fost selectata din 2000 de candidate. Monica ne-a povestit ce a determinat-o sa plece de langa familie si prieteni, ce experiente inedite traieste in calatoria ei in jurul lumii, ce sentimente o incearca adesea cu gandul la Romania si cum decurge o zi din viata unei stewardesa la Emirates, cea mai importanta companie aeriana din Orientul Mijlociu, informeazaRTV.

Asa ceva nu ai mai vazut! Lumea face coada ca sa fie servita de ea! Gu Yafen este o vanzatoare din China care are o dexteritate iesita din comun. Tanara vanzatoare se misca atat de rapid incat clientii fac coada la magazinul de dulciuri unde ea lucreaza. Oamenii din Heifei City sunt foarte impresionati de viteza cu care Gu Yafen serveste si abia asteapta sa comande pentru a o vedea pe aceasta la lucru, in timp ce le ia comanda. Spectacolul este cu adevarat impresionant, dupa cum puteti vedea si din inregistrare, scrieLibertatea.

Ce-a patit bufnita asta? Multa lume a crezut ca e un trucaj. A fost nevoie doar de zgomotul facut de o camera foto pentru a debusola o bufnita. O fotografa americana, Lisa Kee, a incercat sa ii faca poze, iar bufnita pe nume Minerva a intors capul pentru a vedea de unde vine sunetul ciudat. Doar ca in loc sa il intoarca doar intr-o parte, Minerva s-a intors cu capul in jos. Fotografa a surprins astfel pasarea cu capul intr-o pozitie care pare dureroasa. "Am mai vazut mai multe pasari pradatoare cum isi intorc capul in toate partile, dar e prima data cand vad una care isi intoarce capul cu susul in jos", a declarat Lisa Kee, care a facut poza intr-un parc din Missouri, America. "Am primit multe complimente, dar exista si oameni care cred ca imaginea e prelucrata, pentru ca e cu totul neobisnuita." Bufnitele au ochii ficsi si, pentru a vedea ce se intampla in jurul lor, trebuie sa isi roteasca chiar si cu 270 de grade capul, anuntaClick.