Au crescut cu doi gheparzi in casa. Malan, de 3 ani, si sora lui, Kayla, de un anisor, isi impart jucariile cu cele mai bune prietene ale lor. Primul cuvant rostit in viata ei de Kayla, de un an, nu a fost "mama", ci "rrrrrroarrr", vorba invatata de la Wakuu si Skyla, prietenii ei, gheparzii. In urma cu un an, Hein Schoeman, de 29 de ani, si sotia lui Kim, angajati la rezervatia naturala Garden Route Game Lodge, din Western Cape, Africa de Sud au adoptat doi pui de gheparzi pe care mama lor nu ii mai putea creste din cauza lipsei de lapte. Pe atunci copii lor Mala si Kayla nu aveau decat doi ani si respectiv trei luni de viata, informeaza Click.

Faze tariFoto: Colaj foto

Descoperire extraordinara pe fundul Marii Negre. "Au o vechime de peste 11.000 de ani". Doua echipe de cercetatori au facut descoperiri neasteptate pe fundul Marii Negre si al Oceanului Atlantic. La 5.000 de metri sub apa, ascunse in solul de pe fundul Oceanului Atlantic, au fost descoperite vechi urme de ADN, ale unor fiinte unicelulare, care au trait in urma cu peste 32.000 de ani. In acelasi timp, o alta echipa de cercetatori a identificat ADN vechi de peste 11.000 de ani pe fundul Marii Negre, scrie Wired. Noile date obtinute in urma acestor cercetari vor ajuta specialistii sa afle noi detalii despre clima din trecut si formele de viata de atunci, noteaza stirileprotv.ro

Stau cu poneiul in casa! O familie din Marea Britanie are un animal de companie mai putin obisnuit, mai ales daca ne gandim la faptul ca acesta este tinut in casa. Poneiul, care are doar 71 de centimetri inaltime, petrece atat de mult timp in casa, printre oameni, incat, spun proprietarii, a inceput sa se comporte precum un om. El se serveste de pe masa cu prajituri sau bea cu mare placere un ceai alaturi de cei aflati in casa, conform Libertatea.

Cuvintele pe care omenirea le foloseste inca din epoca de piatra. Descoperirea oamenilor de stiinta. Lingvistii britanici au ajuns la concluzia ca stramosii omului din epoca de piatra care traiau in Europa foloseau anumite cuvinte care pot fi recunoscute si in zilele noastre in mai multe limbi moderne. Anumite substantive, verbe, adjective si adverbe provin, in mare parte neschimbate, din cuvintele care alcatuiau o limba comuna a oamenilor, care a disparut in urma cu circa 15.000 de ani, afirma Mark Pagel, profesor de biologie evolutiva la Universitatea Reading din Marea Britanie, principalul autor al acestui studiu. Aceste cuvinte, precum "eu", "voi", "noi", "mama" si "coaja" (de copac, n.r.) au in anumite limbi acelasi sens si aproape aceeasi sonoritate pe care le aveau in acea vreme, au anuntat lingvistii britanici, informeaza stirileprotv.ro

Cere sa fie executata dupa ce si-a ucis iubitul intr-un mod barbar. O femeie de 32 de ani din America cere sa fie executata, decat sa faca inchisoare pe viata pentru ca si-a ucis iubitul cu 27 de lovituri de cutit, in 2008. Ca sa fie sigura ca victima nu mai are cum sa scape, l-a impuscat in cap si i-a taiat gatul. Dupa cei 4 ani de proces, juriul trebuie acum sa aleaga intre condamnarea la moarte si inchisoare pe viata. Imediat dupa ce a aflat ca a fost condamnata la inchisoare pe viata, Jodi Arias a anuntat ca prefera sa fie executata. "Moartea este ultimul act de libertate. Vreau sa fiu libera cat mai repede posibil." Desi initial a negat orice acuzatie, femeia in varsta de 32 de ani din California, SUA, le-a recunoscut, pana la urma, politistilor ca ea a fost cea care l-a macelarit fara mila pe Travis, scrie Click.