Oamenii de stiinta de la Observatorul Seismologic din Vrancioaia monitorizeaza o broasca testoasa care se pare ca a prevazut cutremurul de duminica, de 5,5 grade pe scara Richter. "Avem o broasca testoasa ce o tinem sub observatie si care 2 zile a refuzat hrana inainte de ziua cand a avut loc cutremurul", a declarat Stefan Tataru, coordonatorul Observatorului Seismologic din Vrancioaia, citat de Ziarul de Vrancea.

Acesta a explicat ca institutia detine si papagali, care "sunt monitorizati si acustic", dar care "nu au schitat niciun gest si nici la pesti nu am vazut" o modificare comportamentala. "La cutremurul asta chiar ne-am uitat, intrucat papagalii sunt monitorizati si acustic", a afirmat Stefan Tataru. Coordonatorul Observatorului Seismologic din Vrancioaia a explicat ca atitudinea acestora este totusi de explicat. "In general, vietuitoarele sunt sensibil deranjate de cutremure mai mari de 5,5", a sustinut Tataru.

Referitor la broasca testoasa care nu a vrut sa manance doua zile inainte de cutremur, coordonatorul observatorului a declarat ca in viitor se va proba "daca a fost un lucru biologic sau a fost generat de presiunile create de tensiunea care a fost eliminata ca urmare a cutremurului".

Amintim ca un seism cu magnitudinea 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, 6 octombrie, in zona Vrancei. Cutremurul s-a produs la o adancime de 134 de kilometri, la ora 4.37, si a fost resimtit in mai multe orase din tara, printre care si Bucuresti. Epicentrul a fost localizat la 40 de kilometri de orasul Covasna, 46 de kilometri de Focsani, 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, 52 de kilometri de Targu Secuiesc si 55 de kilometri de Marasesti.