Un mafiot in varsta de 78 de ani a fost arestat joi la New York, fiind acuzat ca a fost implicat in jaful spectaculos de pe aeroportul Kennedy, in 1978, importalizat in filmul lui Martin Scorsese "Goodfellas", scrie AFP.

Imagine din filmFoto: youtube.com

Jaful a fost la acea vreme cel mai mare comis vreodata in Statele Unite. Atunci au fost furati echivalentul a 20 de milioane de dolari in preturile actuale, in bani si bijuterii.

Vincent Asaro, fostul "street boss" al familiei Bonanno, a fost arestat alaturi de fiul sau Jerome Asaro, Jack Bonventre, Thomas Di Fiore si John Ragano, toti membri ai familiei Bonanno, cei cinci fiind prezentati in cursul zilei in fata unui magistrat din Brooklyn, potrivit unui purtator de cuvant al tribunalului federal.

In 11 decembrie 1978, mai multi barbati inarmati au furat pe JFK, in doar o ora, 5 milioane de dolari cash si 1 milion in bijuterii, dintr-un seif venit din Germania prin compania Lufthansa.

Zece persoane implicate mai mult sau mai putin in jaf au fost ucise in lunile urmatoare. Creierul prezumtiv al operatiunii, Jimmy Burke, din familia Lucchese, a murit de cancer in inchisoare, in 1996.

Banii si bijuteriile nu au fost gasite vreodata.

Cei cinci barbati sunt acuzati de jaf si extorsiune, intr-un interval de timp de 45 de ani, din 1 ianuarie 1968 pana in 30 iunie 2013.

Vincent Asaro este acuzat si ca ar fi ordonat cel putin doua crime, una in decembrie 1969 si alta in anii 1980. Impreuna cu fiul sau, este acuzat ca s-a aflat la originea unui incendiu criminal in anii 80.

Filmul "Goodfellas", din 1990, care urmareste marirea si decaderea asociatilor familiei Lucchese, a cunoscut un succes imens.