Cum a supravietuit un barbat care a plutit 16 luni in deriva in Pacific! Colegul lui, mort in conditii misterioase! Un barbat a supravietuit dupa ce a plutit in deriva, din septembrie 2012 pana ieri. Acesta a fost gasit pe un atol, doar in lenjerie intima uzata, slabit, cu parul lung si barba. Dupa cum relateaza AFP, barbatul ar fi plutit in deriva in Oceanul Pacific, dupa ce a plecat din Mexic spre El Salvador, in septembrie 2012. El a fost insotit de un alt barbat, care insa si-ar fi pierdut viata, in urma cu cateva luni. Barbatul se numeste Jose Ivan si vorbeste doar spaniola, astfel ca cei care l-au gasit nu au putut afla foarte multe detalii despre periplul acestuia. Pe vasul cu care Jose a ajuns pe insula, nu au fost gasite articole de pescuit si se pare ca acesta a fost nevoit sa isi procure hrana cu mana, informeaza Cancan.

Faze tariFoto: Colaj foto

Isi facea de mancare cand s-a trezit cu masina in bucatarie! Un barbat a scapat ca prin urechea acului dupa ce o masina i-a intrat prin peretele bucatariei, cu o viteza de 60 de kilometri la ora. Nick Poole, in varsta de 40 de ani, tocmai isi facuse un sandvis cand a auzit o bubuitura si s-a grabit sa vada ce s-a intamplat in bucatarie. Acolo a gasit un Citroen care daduse prea mult cu spatele si se oprise fix in casa lui. Barbatul, care pazea casa parintilor plecati in vacanta, a spus ca zgomotul a fost atat de puternic, incat a crezut ca un avion s-a prabusit peste locuinta, anunta Click.

Enigma anului 536: ce s-a intamplat atunci cu Pamantul? La rascrucea anilor 535-536 ai erei noastre, pe Pamant s-a petrecut ceva ciudat: planeta a fost lovita de un val de frig neobisnuit de puternic. A fost o iarna cumplita, iar celelalte anotimpuri au fost si ele mai reci decat de obicei. Fel de fel de fenomene climatice neasteptate au rascolit existenta oamenilor, recoltele au fost catastrofal de slabe, iar consecinta a fost previzibila si imediata: foamete in multe parti ale lumii. Nimeni nu stie, nici pana in ziua de azi, ce anume s-a intamplat. Oamenii de stiinta inca se straduiesc sa afle ce anume a produs aceste efecte stranii si cu consecinte atat de dramatice pentru omenire. Putinele cronici ramase din acele vremuri consemneaza, pe alocuri, aceste fenomene, fara ca autorii lor sa-si explicat cauza, scrie descopera.ro.

Raspunsul lui Albert Einstein atunci cand a fost intrebat daca oamenii de stiinta se roaga. "Oamenii de stiinta spun rugaciuni?" Este intrebarea care nu ii mai dadea pace unei eleve de clasa a sasea, de la scoala duminicala The Riverside Church. Si cine ar fi fost mai indicat sa raspunda decat unul dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta, Albert Einstein? Tanara Phyllis i-a scris marelui fizician o scrisoare in care isi exprima, politicos, curiozitatea si a fost, probabil, surprinsa sa primeasca un raspuns la fel de politicos, noteaza huffingtonpost.com. Corespondenta a fost publicata in cartea "Draga profesore Einstein: Scrisorile lui Albert Einstein catre si de la copii", publicata de Alice Calaprice, noteaza Mediafax.

Bigfoot sau un costum de cauciuc? Un barbat incearca sa dovedeasca ca a ucis creatura legendara cu noi fotografii. Rick Dyer, care sustine ca in 2012 a ucis un Bigfoot, a facut publice mai multe imagini cu creatura si spune ca in luna februarie va avea, in sfarsit, si rezultatele testelor ADN. Rick, care se considera "vanator profesionist de Bigfoot" spune ca testele stiintifice vor dovedi ca monstrul legendar exista cu adevarat. Rick Dyer sustine ca a impuscat si ucis bestia legendara Bigfoot in septembrie 2012, in Texas, dar abia la inceputul acestui an a dat publicitatii un prim plan cu o figura despre care el spune ca ar apartine lui Bigfoot - un chip acoperit aproape in totalitate cu par, scrie stirileprotv.ro.