Doi preoti din judetul Buzau s-au luat la bataie, miercuri, dupa slujba, in interiorul bisericii, dupa ce unul dintre ei l-ar fi intrebat pe celalalt unde sunt banii stransi pentru repararea acoperisului lacasului de cult, localnicii spunand ca neintelegerile dintre cei doi sunt vechi de un an. Incidentul a avut loc in localitatea buzoiana Valea Ramnicului, miercuri, dupa slujba de dimineata, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit enoriasilor, scandalul dintre cei doi preoti, Ghita Paleoasu si Ionut Ionescu, a izbucnit dupa ce unul dintre acestia l-ar fi intrebat pe celalalt unde sunt banii stransi pentru repararea acoperisului bisericii.

Ulterior, conflictul a degenerat, iar preotii s-au luat la bataie in incinta bisericii, in urma altercatiei unul dintre ei ajungand la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat.

"L-am vazut pe parinte plin de sange, intins pe targa, avea si un guler la cap", a spus un localnic.

Oamenii au sustinut ca preotii se cearta deseori, neintelegerile dintre acestia fiind vechi de aproape un an, de cand Ghita Paleoasu a fost repartizat in parohie.

"I-a dat cu capul in gura. S-au certat, nu e prima data cand se cearta. Ce sa invatam noi de la niste preoti din astia?", a spus o localnica.

"Cum sa faca mama asa preotii in biserica? In loc sa ne invete lucruri bune ei fac din astea?", a mai spus alta femeie.

Preotul Ionut Ionescu, ranit in urma scandalului, a refuzat internarea, medicii spunand ca acesta avea "leziuni severe" la fata, traumatism cranio-cerebral si piramida nazala sparta.

Celalalt preot, Ghita Paleoasu, spune nu l-a batut pe colegul sau, acesta cazand singur in biserica si lovindu-se la fata.

"Eu nu l-am batut, nu i-am facut nimic. A cazut singur in biserica si s-a lovit la fata", a declarat, miercuri, dupa incident, preotul Ghita Paleoasu.

Preotul Ionut Ionescu nu a comentat insa incidentul.

"Nu comentez nimic, este o ancheta interna, nu pot sa va zic nimic", a spus el.

Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a declansat o ancheta in acest caz.

"In cursul zilei de maine (n.r. - joi) asteptam raportul intocmit de parintele protoereu de Ramnicu Sarat, Viorel Popa, iar in functie de rezultatele anchetei Permanenta Consiliului Eparhial va lua masurile ce se impun in cazul celor doi preoti. Nu pot sa va dau prea multe amanunte, dar se pare ca totul a izbucnit in urma unor neintelegeri. Ancheta este in curs si, in functie de asta, vom lua masuri. O masura ce s-ar putea lua ar putea fi mutarea celor doi preoti in alte parohii. Este un fapt regretabil si ne pare rau pentru ceea ce s-a intamplat, speram ca lucrurile sa se lamureasca si sa se inlature acea situatie de neliniste care s-a creat in acea comunitate. Nu este demn de cei doi ceea ce s-a intamplat, dar se pare ca a fost un moment de ratacire si speram ca lucrurile se vor rezolva", a declarat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, Dragos Olteanu.