Legenda adevarata a lui Khutulun - printesa luptatoare din Mongolia. Doi luptatori ai stepelor se masoara incet din priviri inainte de a-si inclesta bratele vanjoase fiecare in jurul mijlocului celuilalt. Colosii cu pielea aramie, arsa de soarele si vantul taios al stepelor sunt in centrul atentiei tuturor oamenilor adunati la cea mai importanta sarbatoare din Mongolia, festivalul traditional Naadam, a carui origine se pierde in negura timpurilor, dar pe care mongolii o onoreaza in fiecare an. Toti luptatorii au un echipament straniu si nemaiantalnit in alte parti, dintre care se remarca un fel de vesta care este compusa doar din doua maneci lungi imbinate in dreptul omoplatilor printr-o cusatura solida. Atat originea, cat mai ales vestimentatia luptatorilor mongoli sunt strans legate de un personaj real: Fascinanta printesa Khutulun, informeaza descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

A fost creat hotdogul de 1,5 metri! Este intr-adevar sandvisul-monstru! Are 25.000 de calorii, adica de 10 ori necesarul nutritional zilnic al unui barbat in toata firea. Cantareste 3 kilograme, din care 2.000 de grame sunt doar grasimi. Imensa bagheta ghiftuita cu o ghiulea de carne a fost conceputa de bucatarul american Dale Key, de 29 de ani. Tanarul si-a uimit seful dupa ce a vrut sa includa hotdogul-gigant in meniu. "Cine o sa manance asa ceva?", a comentat boss-ul. Si atunci Dale l-a chemat pe Randy Santel, un devorator profesionist de mancare, iar acesta a epuizat sandvisul in 45 de minute, noteaza Click.

Britanicii, ingroziti de un crocodil care ar vana in apele raului Avon. Desi este aproape imposibil ca un crocodil sa supravietuiasca in raurile din Marea Britanie, de aproape un an, locuitorii din Bristol se tem ca o astfel de reptila uriasa ar vana in raul Avon, relateaza Daily Mail. O tanara care alerga pe marginea raului a obtinut recent una dintre cele mai clare imagini surprinse pana acum cu "creatura" ce pare a fi un crocodil. Politia a cautat in zadar bestia in apele raului Avon. De la inceputul anului, catre autoritatile locale au ajuns cateva zeci de plangeri in care era semnalata prezenta unei "creaturi ciudate", conform stirileprotv.ro.

Cele mai bizare morti din istorie. Moartea este prin definitie un subiect mereu nascator de discutii interminabile, presupuneri si controverse. Cu atat mai mult decesele marilor personalitati care au marcat istoria si lumea, per ansamblu. Multe dintre acestea au avut parte de un sfarsit demn de a fi retinut, bizar, neasteptat, deseori inexplicabil si fara doar si poate, interesant. O simpla trecere in revista a deceselor bizare ale marilor personalitati, scoate in evidenta un fapt deosebit de interesant si de intrigant: Mare parte dintre acesti oameni care au marcat multe domenii de activitate au sfarsit in situatii si conjuncturi atipice unor decese "clasice". Daca in cazul majoritatii oamenilor moartea survine de obicei din cauza batranetii, bolilor, accidentelor mortale sau crimelor, la oamenii faimosi Doamna cu Coasa alege uneori sa vina sub forme absolut neasteptate. Integral in descopera.ro.

Doua femei au inventat blugii antiviol! Doua tinere modiste au conceput pantalonii care suna la politie daca purtatoarea lor e agresata. Pentru ca la fiecare 22 de minute, o indianca e violata, tinerele modiste Diksha Pathak si Anjali Srivastava au inventat blugii antiviol. Pantalonii nu numai ca rezista atacului violent, dar cheama si politia. Diksha Pathak, de 21 de ani si Anjali Srivastava, de 23, din orasul indian Varanasi, s-au saturat sa citeasca in presa nationala stiri legate de viol in grup si de tinere marcate pe viata de obsedati sexual. Dupa ce initial s-au gandit sa inventeze o pereche de blugi care sa-i administreze un soc electric de 20.000 de volti atacatorului, fetele au abandonat ideea. Au comandat un material extrem de rezistent, de doc, din SUA si s-au pus pe treaba, scrie Click.