Orasul mortilor vii. Imensul cimitir public din nordul Manilei se intinde pe o suprafata de peste 54 de hectare. Insa spre deosebire de marea majoritate a cimitirelor din lume, acesta este unul cu adevarat neobisnuit. Nu degaja atmosfera de pace si liniste pe care o au in mod obisnuit cimitirele pe timpul zilei. Iar noaptea, acest cimitir aparte nu are deloc aura de groaza si incordare pe care o asociem aproape instinctiv acestor locuri. Cimitirul din Manila a devenit in schimb un loc plin de viata, unde la fiecare pas se gateste in aer liber, gainile, cocosii si porcii misuna peste tot, iar mii de copii rad, alearga si se joaca zgomotos dupa cruci si morminte. Criza locuintelor, lipsa spatiului liber pentru constructii si in primul rand saracia cumplita au dus si duc in zilele noastre la situatii care mai de care mai bizare si mai greu de acceptat. Asa este si cazul capitalei statului Filipine, metropola Manila, un loc unde gasirea unui loc de trai, chiar si in conditii mizere, a devenit o misiune aproape imposibila, noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Captura impresionanta a un pescar din Australia. Abia a reusit sa urce pestele in barca. Jason Ebbett, un pescar din Queensland, Australia, a reusit sa prinda un ton de 85 de kilograme. Barbatul a avut nevoie de ajutorul a inca doi pescari pentru a il urca in barca. "Speram sa doboram recordul de 20 de kilograme si am reusit. A fost foarte grea prinderea lui, dar si urcarea in barca. Am fost trei care ne-am chinuit cu el", a declarat Jason. "Nu este prima data cand prind ton, insa aceasta este imens", a mai spus pescarul. Cu siguranta, mai sunt astfel de pesti in apa. Trebuie doar sa fie gasiti si prinsi", a precizat un alt pescar, conform stirileprotv.ro.

Cele mai terifiante locuri despre care nimeni nu are curaj sa vorbeasca. In seria misterelor neelucidate se afla si multe zone terestre care par bantuite de un blestem. Locuri din care oamenii dispar fara urma, teritorii populate de fiinte stranii sau lovite de destine dramatice. Intre ele, se afla cateva insule ale caror enigme sunt vii si astazi. In Asia Centrala, intre Kazahstan si Uzbekistan, se intinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor, care odata adapostea 1500 de insulite. Cea mai mare dintre ele este Barsa Kelmes dar si cea mai enigmatica. Insula nu mai este locuita de nimeni de foarte mult timp. In limba kazaha numele ei se traduce prin insula disparutilor, pentru ca toti cei care s-au aventurat in inima ei au disparut. Deasupra ei apare o ceata stranie. Sate intregi au fost inghitite de aceasta pacla care, ca o umbra a mortii, pare sa-si pandeasca victimele. Locuitorii dimprejurul insulei sunt convinsi ca acolo se gaseste o poarta intre lumi, o poarta a timpului. Se spune ca prin aceasta poarta apar adesea in plan real, fiinte enigmatice care astazi nu mai exista, pasari cu aripi mari, cu dinti si cioc ascutit, monstri ai apelor, creaturi ciudate care seamana cu dinozaurii erei mezozoice. Aici, ceasurile nu mai functioneaza, o ora transformandu-se intr-o zi, scrie efemeride.ro.

Moare daca se uita la televizor! Si asta nu e tot. Condamnat sa traiasca precum in vremurile grele de dinaintea inventarii electricitatii! Peter Lloyd nu poate sa aprinda lumina, daramite sa se uite la televizor. I se face rau daca foloseste telefonul. In varsta de 42 de ani, Peter Lloyd din Cardiff, capitala Tarii Galilor, sufera de o boala rara, numita hipersensibilitate electromagnetica, potrivit "Daily Mail". Din aceasta cauza, nici nu mai poate iesi din casa, deoarece campurile electromagnetice ce asigura functionarea telefoanelor mobile ii dau stari de moarte. Boala l-a tintuit la pat 24 de ore din 24, fara sa poata avea televizor sau radio. Nu-si poate lumina casa sau s-o incalzeasca electric. Are doar o plita cu gaze pe care isi incalzeste apa sa se spele. Cei care il viziteaza trebuie sa-si lase afara mobilele si ceasurile electronice. Primele simptome ale bolii s-au manifestat pe cand Lloyd avea 25 de ani, noteaza Click.

Bolile care provoaca morti cumplite. Epidemia de Ebola din Africa, cea mai grava din istorie, a stranit ingrijorare in randul autoritatilor din intreaga lume, care au decis stabilirea unui protocol clar de interventie, pentru a limita raspandirea virusului. Ebola nu este insa singurul virus care provoaca o boala grava si o moarte agonizanta. 1. Febra hemoragica. Ebola este unul din virusurile care provoaca febra hemoragica. In total, exista 5 familii distincte de virusuri ARN care provoaca aceste afectiuni. Unele sunt mai putin agresive, cum este Hantavirusul, altele foarte periculoase, ca Ebola. Toate produc insa febra mare si hemoragie interna si externa. Ebola face parte din familia Filoviridae, care include si virusul Marburg. Febra hemoragica se manifesta prin inrosirea fetei si a pieptului, edeme, hipotensiune, mici pete rosii aparute pe piele, durere musculara, diaree, voma si durere de cap. In cazurile foarte grave apare spargerea vaselor capilare, care duce la hemoragie, apoi distrugerea sistemului circulator, care rezulta in sangerari masive din nas, ochi, urechi, dar si hemoragie a organelor interne, iar in final pacientul intra in soc hemoragic si moare. Deocamdata nu exista vaccinuri pentru acest tip de boala, singura disponibila fiind terapia antivirala. De asemenea, este esentiala izolarea bolnavilor si protejarea celor care vin in contact cu acestia. Integral in Descopera.ro.