Asa vor arata orasele viitorului: sfere plutitoare pe ocean! O companie japoneza a elaborat un concept inedit pentru orasele care se vor construi pe Pamant pana in 2030. Acestea arata ca niste sfere, care plutesc la suprafata oceanului si se pot scufunda cand e vreme rea. Compania Shimizu Corporation, din Tokyo, este de parere ca oamenii nu exploateaza destul de mult resursele oceanului, asa ca a proiectat orasele viitorului la suprafata apelor. Acestea arata ca niste sfere alimentate cu energie bio, care pot adaposti pana la 5.000 de oameni. In interiorul lor se vor construi case, hoteluri, spatii rezidentiale si complexe comerciale. Cand se strica vremea sau au loc cutremure, sferele se pot scufunda in centrul unei structuri spiralate, care atinge adancimi de peste 4 kilometri. Cu ajutorul spiralei, oamenii pot ajunge in diverse cladiri construite pe fundul oceanului, care pot servi drept fabrici de dezvoltare a resurselor, prin colectarea de metale si roci rare, scrieClick.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

O masina a lovit un avion in Romania. Nu e o gluma, e "reusita" unui sofer care a incercat o manevra pe aeroportul Baneasa. Incident grav pe aeroportul international Aurel Vlaicu din Bucuresti. O masina a lovit un avion VIP, aflat in zona hangarelor. Accidentul a fost produs de un angajat al firmei de handling, care a procedat romaneste. A crezut ca poate trece cu masina pe sub aripa aeronavei, dar s-a inselat, iar acum va suporta consecintele. Imaginile surprinse de un amator imediat dupa impact arata cum masina de la firma de handling a aeroportului Baneasa a lovit in plin aripa aeronavei de transport vip, parcata in zona hangarelor. Este posibil ca soferul sa nu fi observat avionul si nici lumina puternica de la capatul aripii care i s-a oprit in parbriz. Martorii spun ca soferul ar fi spus ca a crezut ca poate trece pe sub aripa cu masina, anuntaStirileProtv.ro.

In sfarsit, barbatii pot simti durerile nasterii. Un spital din China a convins cativa barbati sa experimenteze "durerile nasterii". Cu ajutorul unui aparat care a simulat senzatiile nasterii barbatii au simtit ceea ce simte o femeie aflata in travaliu, dar fara nici unfel de efecte secundare. "Am simtit durerea pana in inima si in plamani", a marturisit unul din "cobai", informeazaClick.

Comoara din Mediterana! Scafandrii scot la suprafata vestigiile unui oras de legenda. Multa vreme s-a crezut ca Thonis-Heracleion e doar o legenda. Dar in 2001, echipa condusa de arheologul Franck Goddio a descoperit ruinele asezarii scufundate pe fundul Marii Mediterane. Acum, dupa un deceniu, scafandrii au scos la lumina bogatii neasemuite, care creioneaza fata orasului inghitit de ape. Nu se stie exact ce a dus la scufundarea lui Heracleion, acum 1.200 de ani, dar descoperirea lui, dupa atata amar de vreme, cand deja se credea ca e doar un oras inventat de Homer, a fost considerata spectaculoasa. Cand cercetarile subacvatice pareau ca nu mai au nici un rezultat, o echipa de scafandri a facut descoperiri impresionante, scrieLibertatea.

Ursuletul Winnie the Pooh, interzis in Polonia! Afla motivul. Primaria orasului polonez Tuszyn a decis ca ursuletul Winnie the Pooh (Winnie de Plus) nu poate fi utilizat ca imagine oficiala a gradinitelor din localitate, din cauza sexualitatii sale "indoielnice". Celebrul ursulet Winnie se afla in centrul unei polemici bizarre! Si asta pe motiv ca nu este imbracat cum trebuie iar sexul sau este incert! Alesii conservatori din orasul polonez Tuszyn au votat impotriva unui proiect ce viza utilizarea imaginii acestui personaj in gradinitele din localitate, afirma site-ul croatiantimes.com. "Winnie este pe jumatate gol, fapt care este total nepotrivit pentru copii. Spre deosebire de el, ursuletii nostri sunt imbracati din cap pana in picioare", a spus unul dintre consilierii orasului, anuntaClick.