Oymyakon, cel mai friguros loc de pe Pamant. Temperatura scade pana la - 70 de grade. O mica localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia, unde temperatura medie in luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius, este cunoscuta drept cel mai friguros punct locuit de pe planeta. Oymyakon este cunoscut sub numele de "Polul Frigului", cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata fiind de minus 71,2 grade Celsius, scrie Daily Mail. Aceasta temperatura este inscriptionata pe monumentul de la intrarea in localitate. In mod ironic, numele localitatii se traduce prin "Apa care nu ingheata". Localitatea, care are o populatie de 500 de oameni, se numeste astfel deoarece este situata langa o apa termala, la care se adapau turmele de reni. In sat nu se poate cultiva nimic, astfel ca locuitorii se hranesc cu carne de ren si cal, peste crud inghetat si supa de carne. Exista un singur magazin si o scoala, care nu se inchide decat atunci cand temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius. Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului marii, astfel ca durata unei zile poate varia de la trei ore in decembrie la 21 de ore pe timpul verii, noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Intamplari misterioase la care nu s-au gasit niciodata explicatii. Totul se petrece intr-un sat eschimos din nordul Canadei. Toti locuitorii acestei localitati, adica 1254 de persoane au disparut fara urma. Mai mult, cimitirul care se afla in apropierea localitatii a fost profanat. Toate cadavrele au disparut, iar cainii au fost gasiti morti, legati de copaci. Cand a ajuns un canadian in zona, care cumpara blanuri de la eschimosi, a gasit locuintele intacte, camarile pline cu alimente si chiar focul aprins in bucatarii, unde erau asezate pe plita oale pline cu mancare. Evenimentul s-a petrecut la sfarsitul iernii anului 1930. El a anuntat Politia Canadiana si au inceput cercetarile. Un canadian care traia in apropierea localitatii a spus ca in noaptea disparitiei a vazut pe cer un obiect luminos care a stat minute bune deasupra localitatii. Ancheta a ramas fara rezultat. O alta intamplare este cea legata de un zbor care a avut loc in 29 decembrie 1972. Aeronava plecase din New York si avea 177 de persoane la bord. In apropiere de Miami avionul s-a prabusit intr-o zona infestata de crocodili si serpi. Cu toate acestea, 75 de persoane au supravietuit, dintre care 8 membrii ai echipajului. Interesant este faptul ca o mare parte dintre acestia suferisera si inaintea acestui accident, altele la fel de tragice. Reusisera sa supravietuiasca si altor accidente aviatice, de autoturism sau fusesera luati prizonieri de forte teroriste si scapasera.Din cele 75 de persoane salvate, 27 au declarat ca in timpul accidentului au vazut doua fantome la bordul avionului, informeaza efemeride.ro.

A fost batuta in toaleta unui restaurant pentru ca este "prea frumoasa". O adolescenta de 12 ani a fost lovita cu pumnii in cap de mai multe ori, in toaleta unui McDonald's, pentru simplul motiv ca este "prea frumoasa". Jessica Hill a fost urmarita pana in toaleta fast-food-ului, unde atacatorii ei au luat-o de par si au izbit-o pe pardoseala, dupa care au lovit-o in cap de nenumarate ori, potrivit The Mirror. Atacul a fost intrerup doar in momentul in care un angajat a intrat la toaleta si a intervenit. Pe 21 decembrie, Jessica si prietena ei cea mai buna, Elichia Leech, 12 ani, au fost sa inoate, dupa care s-au oprit la un McDonald's din Walkden, Greater Manchester, Marea Britanie, sa manance. Atunci s-a petrecut atacul. Jessica nu-si mai aminteste nimic din cele petrecute in restaurant, insa prietena ei a spus ca adolescentii dintr-un grup s-au legat de ea, fiind deranjati de faptul ca este "prea frumoasa", noteaza stirileprotv.ro.

S-a trezit in mijlocul operatiei pe creier si i-a intrebat pe medici ce fac. O adolescenta de 19 ani s-a trezit in mijlocul operatiei pe creier si i-a intrebat pe medici ce fac, inainte de a vorbi despre pisici. Iga Jasica se afla la un spital din sud-vestul Poloniei pentru a i se indeparta o crestere cancerigena de pe creier. In mijlocul operatiei, efectul anestezicului s-a dus, iar fata s-a trezit si a inceput sa vorbeasca cu medicii, conform Mirror.co.uk. Desi tanara avea craniul deschis, ea nu a fost in pericol, sustin doctorii: "Nu a simtit si nu a vazut nimic". Expertii cred ca un stimul a facut-o pe fata sa isi revina, insa e posibil si ca anestezigul sa nu fi fost administrat cum trebuie, scrie Click.ro.

Asa arata adevarata Lassie? Povestea inimoasei si descurcaretei Lassie, cunoscuta din romanul lui Eric Knight si dintr-o multitudine de ecranizari televizate, pare sa fi fost inspirata de catelusa care apare in aceasta fotografie de epoca, scoasa acum la iveala. Chiar daca numele Lassie mai fusese folosit intr-o poveste din 1859, scrisa de Elizabeth Gaskell, tot pentru a ilustra o brava catelusa din rasa collie, o intamplare reala din timpul Primului Razboi Mondial pare sa fi ajutat la crearea acestui brand. In 1914, in ajunul Anului Nou, adevarata Lassie, o catelusa care se aciuase intr-un bar din Dorset, l-ar fi salvat pe marinarul britanic John Cowan, ranit in urma unui bombardament al nemtilor. Povestea spune ca trupul lui John si cele ale altor sase camarazi de-ai sai fusesera depozitate in subsolul barului, toata lumea fiind convinsa ca acestia erau morti. Lassie a ajuns la subsol, l-a lins pe fata pe Cowan, iar acesta s-ar fi trezit la viata, spre uimirea tuturor martorilor, informeaza Libertatea.ro.