Un roman convertit la Islam a ridicat o moschee peste drum de casa. "Este pentru toti musulmanii". Intr-un sat moldovenesc, de langa Roman, un roman convertit la Islam si-a construit chiar un loc de rugaciune. "Este o moschee, mai mult decat un loc de rugaciune. Aici va fi inima comunitatii", afirma Daniel Ciniparu (48 ani), ctitorul edificiului ce poarta numele "Maria" si a fost inaugurat in vara anului 2014. Daniel este ardelean din Turda si s-a stabilit la Rediu, in judetul Neamt, unde a gasit pamant mai ieftin. Aici si-a ridicat o casa pentru familie, iar peste drum - o casa pentru spirit. Marturiseste ca initiativa i-a atras reactii negative din partea multora. "Primesc 5-6 telefoane pe zi, chiar si in toiul noptii, de amenintare si de injuraturi. Eu nu ma schimb, insa. Mi-am pastrat numele, chiar daca am trecut la alta religie", spune Daniel pentru Adevarul.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

I-a scris tatalui ei decedat o scrisoare si a "trimis-o in Rai". RASPUNSUL primit de adolescenta 10 zile mai tarziu. O adolescenta din SUA a avut pare de cea mai frumoasa surpriza atunci cand a primit raspuns la o scrisoare trimisa tatalui ei, decedat in 2010.Ashlynn Marracino, in varsta de 16 ani, si-a facut un obicei din a-i scrie o scrisoare tatalui ei in fiecare an, in ziua de 6 ianuarie, data de nastere a barbatului. Fata leaga scrisoarea de un balon si o trimite "in Rai". Anul acesta, balonul a calatorit aproape 650 de kilometri, din Whittier, L.A., California, pana in Auburn. Aici, emotionanta scrisoare a fost gasita de proprietara unui restaurant. "Ai pierdut atat de multe si imi este foarte dor de tine. Si te iubesc si imi este un dor nebun de tine", a scris proprietara restaurantului, potrivit stirileprotv.ro.

Medici: Eminescu a fost diagnosticat si tratat gresit pentru sifilis. Cauza mortii marelui poet. Eminescu a fost diagnosticat si tratat gresit pentru sifilis, mercurul folosit in tratament generand lezari ale sistemului nervos si cardiovascular grave si ireversibile, a spus academicianul Victor Voicu, farmacolog si toxicolog, joi, la lansarea unui volum dedicat poetului. Acest punct de vedere se regaseste in volumul " Maladia lui Eminescu si maladiile imaginare ale eminescologilor", editat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta si lansat joi la Academia Romana. Volumul poarta semnatura unor nume importante din medicina romaneasca, care, intr-o serie de articole complementare, aduc argumente cu privire la natura reala a bolii de care a suferit Eminescu si motivul mortii sale premature, scrie Gandul.

Manuscrisul care poate schimba istoria despre Vlad "Dracul" Tepes, scris de un episcop papal, obtinut in premiera de un istoric roman din Biblioteca Vaticanului. Un manuscris din secolul al XV-lea, despre viata lui Vlad Tepes, detinut de Vatican, a fost scos la lumina recent de un istoric din Dambovita. Documentul, care este inca in curs de traducere din limba latina in romana, este scris de episcopul Niccolo de Modrussa, un trimis special al Papei Pius al II-lea, insarcinat cu anchetarea lui Vlad Tepes, dupa arestarea acestuia de catre Matei Corvin, si are peste 200 de pagini. Episcopul vorbeste despre "Atacul de Noapte" si despre rana la cap capatata de Vlad in acest atac, dar il prezinta pe voievod ca pe un conducator aprig si neinfricat, care era mereu in prima linie a ostirii sale, scrie Adevarul.ro.

"Tonic pentru creier". Bautura care a dus la aparitia primei Coca-Cola continea vin rosu Bordeaux si cocaina pura. Cand chimistul John Styth Pemberton, un farmacist local, a obtinut formula orginala a Coca Cola, in 1886, a numit-o "tonic pentru creier", iar in prima reclama aparuta la produs preciza ca te scapa de dependenta de morfina sau opium, scrie Daily Mail. Pemberton s-a inspirat atunci cand a facut bautura de la o alta cunoscuta la vremea respectiva sub denumirea de Vin Mariani, creata de Angelo Mariani in 1863, un chimist din Corsica. Aceasta din urma era obtinuta din amestecul de vin rosu Bordeaux si cocaina pura, care era legala in majoritatea tarilor, in secolul al 19-lea. Miscarea anti-alcool aparuta in Statele Unite s-a opus bauturii Vin Mariani, care a disparut de pe piata, scrie stirileprotv.ro.