A suferit o reactie alergica din cauza careia trupul a inceput sa-i arda. Medicamentul banal care aproape a ucis-o. O tanara de 19 ani a suferit o reactie alergica puternica la un medicament si timp de o luna viata ei a atarnat de un fir de par. Yaasmeen Castaneda, din California, era racita si durerea de gat o chinuia de cateva zile, cand a luat antibioticele prescrise de medici pentru prietena ei. La scurt timp dupa ce a luat medicamentele, trupul ei a inceput sa arda din interior spre exterior. Dupa patru zile, tanara a fost internata in spital cu trupul plin de vezicule si a fost conectata la un aparat de respiratie artificiala, pentru ca se sufoca, relateaza Daily Mail. Medicii si-au dat seama ca Yaasmeen a facut o reactie alergica numita Sindromul Stevens-Johnson. La cateva zile dupa internare, trupul ei avea arsuri pe 90 la suta din suprafata, medicii fiind nevoiti sa o acopere in totalitate cu bandaje, pentru ca exista un risc imens de infectie, noteaza stirileprotv.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

5 locuri misterioase din Romania. Cand auzim de pesteri, de munti, de locuri unde se intampla lucruri ciudate, imaginatia incepe sa functioneze si atunci ne inchipuim tot felul de povesti si de lucruri. Si multe s-ar putea sa fie adevarate" Stiati ca Romania are un numar destul de mare de locuri misterioase si care pun semne de intrebare chiar si cercetatorilor? Altele sunt numai alimentate de legende cutremuratoare. Dar gandul "daca acolo e ceva din afara lumii noastre" persista. 1. Pestera Polovragi Ati ajuns acolo vreodata la aceasta pestera din judetul Gorj? Ati stiut care este povestea legata de Polovragi? Aceasta pestera este legata de zeul Zamolxis al dacilor. Se spune ca el avea o putere foarte mare si putea sa isi schimbe infatisarea din tanar in batran dupa voie. Se aminteste in diferite scrieri cum ca dacii puteau vindeca bolile vremurilor cu o piatra numita "polovraga", disparuta acuma. Speologii au gasit acolo urme de picioare vechi de aprox. 2.000 ani. In plus, se auzea ca pestera Polovragi ar gazdui o comoara nemaivazuta, dar care este protejata de blestemul lui Zamolxis, marturie stand diverse intamplari ale localnicilor, care cu timpul innebuneau. Integral in efemeride.ro.

Socant. Prin el trec 11.000 de volti. Deepak Jangra este "baiatul-baterie" al Indiei! Prin corpul tanarului de 16 ani trec pana la 11.000 de volti, suficient cat sa alimenteze 500 de locuinte. Desi un altfel de voltaj ar ucide un om intr-o clipita (n.n. 2.700 de volti sunt fatali pentru o persoana), pustiul nu are nici macar un fir de par zburlit in cap. Deepak se temea inainte de electricitate, insa acum a devenit un adevarat conductor de energie uman. Baiatul poate sa puna un fir electric pe limba sa sau sa-si vare mana intr-un vas cu apa in care a bagat curent electric si nu se prajeste. Faima lui a depasit deja ulita satului in care traieste, iar oamenii fac adevarate cozi la usa ca sa le repare instalatiile electrice, scrie Click.ro.

Cea mai lunga linie de cale ferata de mare viteza: distanta Moscova-Beijing va fi parcursa numai in 2 zile. Rusia si China vor construi o cale ferata de mare viteza in valoare de 1.500 de miliarde de yuani (242 miliarde de dolari) intre Moscova si Beijing, care va reduce durata calatoriei intre cele doua capitale la numai doua zile, a anuntat administratia municipala a Beijingului, relateaza Bloomberg. In prezent, calatoria cu trenul intre Beijing si Moscova dureaza sase zile, potrivit AFP. Linia ferata care va lega cele doua orase va avea aproximativ 7.000 de kilometri, depasind ca lungime de peste trei ori cea mai lunga linie de mare viteza existenta in prezent, intre Beijing si orasul Guangzhou din sudul Chinei, si va trece prin Kazahstan. Proiectul apare in contextul in care Rusia se confrunta cu dificultati economice, pe fondul scaderii pretului petrolului si al relatiilor tensionate cu Uniunea Europeana si Statele Unite, din cauza conflictului din Ucraina. De cealalta parte, China incearca sa impuna la nivel international tehnologia avansata pe care o detine in domeniul constructiilor feroviare, informeaza descopera.ro.

Un videoclip romanesc de peste 9 milioane de afisari, considerat unul dintre cele mai ciudate clipuri online. Videoclipul piesei "Pe cimpoi", al cantaretului roman Sandu Ciorba, este considerat unul dintre cele mai ciudate clipuri de pe internet de catre site-ul american The Huffington Post, citat de Mediafax. Melodia "Pe cimpoi" este inclusa pe albumul "Vedete in actiune", din 2013, lansat de Sandu Ciorba prin intermediul casei de discuri Viper Production. Videoclipul prezinta un grup de trei fete care danseaza provocator si pe cantaretul Sandu Ciorba, pe un fundal generat pe calculator. The Huffington Post comenteaza ca acest clip "pare sa fi fost realizat de fanii interpretului, dar este de fapt videoclipul oficial al faimosului artist roman Sandu Ciorba". Videoclipul "Pe cimpoi" a fost publicat pe platforma online YouTube pe 4 decembrie 2012 si a fost vizionat pana in prezent de aproape 9,4 milioane de ori, noteaza stirileprotv.ro.