Misterul unui schelet vechi de 8.500 de ani a fost elucidat. Cine era de fapt "Barbatul din Kennewick". Un schelet vechi de 8.500 de ani a fost gasit in anul 1996 in raul Columbia din statul Washington. Misterul sau nu a putut fi elucidat pana acum. Un nou studiu al ADN-ului prelevat de la acest schelet ar putea pune capat dezbaterii aparute in randul cercetatorilor. Materialul genetic al Barbatului din Kennewick, conservat in conditii de slaba calitate, pare sa incline balanta in favoarea oamenilor de stiinta care afirmau ca acesta ar fi mai apropiat de cel al amerindienilor. Studiile initiale au scos la iveala faptul ca Barbatul de Kennewick s-ar fi asemanat populatiei din Japonia, Peloponez sau chiar din Europa. Acestea au facut ca cererea amerindienilor de a obtine scheletul sa fie respinsa, informeaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un tanc este mai ieftin decat o masina: si tu iti poti achizitiona o masinarie de razboi ruseasca. Impunatoarele tancuri produse in perioada Uniunii Sovietice pot fi achizitionate acum la un preturi extrem de mici. Traim in vremuri in care un tanc, ce-i drept, utilizat, este mai ieftin decat o masina. Si nu este vorba despre orice tanc, ci despre unul dintre principalele modele folosite in prezent de catre Armata Rusa. T-72 a inceput sa fie produs de catre Uniunea Sovietica la inceputul anilor '70 si este unul dintre cele mai raspandite tancuri de pe planeta. Singurul model mai "popular" decat aceste este T-55, tancul pe care se bazeaza si TR-85M1, cel mai modern din dotarea Armatei Romane. Integral in playtech.ro.

A platit 4000 de euro pentru a-si tatua tot corpul cu chipul lui Miley Cyrus. Reactia vedetei l-a facut sa regrete amarnic. Obsesia unui britanic pentru cantareata Miley Cyrus este atat de mare incat barbatul si-a tatuat tot corpul cu chipul vedetei si numele albumelor sale. Reactia pe care spera sa o obtina nu a fost insa cea asteptata. Carl McCoid, in varsta de 42 de ani, a decis sa-si inlature toate tatuajele intrucat lui Miley Cyrus nu ii plac, scrie Metro.co.uk. Intrebata ce parere are despre tatuajele lui McCoid, cantareata a declarat ca i se par "urate" si "bizare", informeaza stirileprotv.ro.

Secretul rusinos ascuns intr-o fresca celebra care a scapat de furia Vezuviului. De ce boala sexuala suferea zeul fertilitatii. Una dintre cele mai cunoscute fresce din Pompei, portretul zeului grec al fertilitatii Priapus, ascunde un adevar rusinos, potrivit unui nou studiu realizat in legatura cu pictura care dateaza din secolul 1. Aflata la intrarea in Casei de Vetti, probabil cea mai cunoscuta locuinta care a scapat in urma eruptiei devastatoare a vulcanului Vezuviu, fresca il infatiseaza pe zeul Priapus, cu falusul sau constant erect si marit. Simbol al fertilitatii masculine si al puterii de procreare, falusul erect al zeului arata semne ca ar fi fost afectat de o boala care duce la infertilitate si la desfasurarea ingreunata a relatiilor sexuale. scrie Descopera.ro.

10 inventii despre care nu stiai ca sunt facute de romani. Romania a dat multi oameni de stiinta ilustri in medicina, tehnologie, aviatie, inginerie si nu numai. Sunt multe inventii foarte cunoscute ale romanilor, cum ar fi avionul cu reactie al lui Henri Coanda, dar mai exista si cateva care este posibil sa iti fi scapat. Desigur, romanii continua sa inventeze. De la cel mai complex scanner de avioane din Elvetia la dispozitivul care alimenteaza masinile cu lichid de parbriz, compatriotii nostri continua sa breveteze idei si concepte cel putin ingenioase. Proiectul Hyperloop a fost anuntat de Elon Musk inca din vara lui 2013, dar n-a mers mai departe dincolo de a prezenta planurile initiale. El a spus ca n-are un interes prea mare de a-l transforma intr-un proiect viabil, dar pare sa se fi razgandit. Noua veste din partea lui e ca pregateste un circuit de test in Texas de aproximativ 8 kilometri. Totusi, Hyperloop nu este o idee inovatoare a lui, ci a avut si Henri Coanda una foarte buna, pe care n-a apucat s-o duca la indeplinire. Continuarea in playtech.ro.