O epava descoperita accidental ar putea dezvalui mai multe detalii despre inceputurile comertului maritim al Statelor Unite. Cercetatorii marini au anuntat la finele saptamanii descoperirea unei epave pe coasta statului american Carolina de Nord in timpul unei expeditii la bordul vasului Altantis, o nava de cercetare a Institutului Oceanografic Woods Hole. Cercetatorii de la Universitatile Duke, Carolina de Nord si Oregon foloseau un sonar pentru a cauta o dana de acostare care se afla in regiune din 2012. In timpul procesului, ei au dat, accidental, peste o epava care ar data din secoulul al XVIII-lea sau al XIX-lea. Mai multe artefacte, printre care o cana de ceramica nesmaltuita, un lant de fier si o busola au fost descoperite in zona. Cercetatorii cred ca studierea epavei va dezvalui mai multe detalii despre inceputul comertului maritim al Statelor Unite, informeaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Campionul mondial la Scrabble in franceza nu vorbeste deloc aceasta limba. Un jucator neo-zeelandez de aproape 50 de ani, care nu vorbeste deloc limba franceza, a castigat campionatul mondial de Scrabble francofon. Nigel Richards, un neo-zeelandez care traieste in Malaysia, a fost deja campion la Scrabble in limba engleza in 2007 si 2011. Este insa prima oara ca un jucator care nu stie franceza castiga campionatul francofon clasic, la care au participat 74 de jucatori, anunta Agerpres. Nigel Richards a castigat campionatul in fata gabonezului Schelick Ilagou Rekawe, la capatul unei partide de trei ore. El a fost aplaudat frenetic de spectatori, dar a trebuit sa apeleze la un traducator pentru a multumi publicului. Campionul va participa in cursul acestei saptamani si la alte competitii in Belgia, noteaza stirileprotv.ro.

Misterele Bucegilor: cararea ireala pe care oamenii dispar fara urma. Ce povestesc cei care au avut experiente la limita paranormalului pe munte. Traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai dificile din Bucegi, este un loc special pentru cautatorii de mistere din munti. Oamenii locului, dar si turisti spun ca, in anumite conditii meteorologice, pe traseu apare o carare ireala, blestemata, paralela cu drumul bun, iar cei care pasesc pe ea dispar fara urma. Un adevarat "pol energetic", muntii Bucegi ar fi presarati de locuri misterioase, zone foarte incarcate energetic, unde aparatura se declanseaza singura sau oamenii resimt simptome ciudate, portaluri prin care oamenii dispar si apar in alte locuri, la foarte mare distanta. Despre Bucegi se mai spune ca sunt presarati de tuneluri subterane de zeci de kilometri, ipoteza in sprijinul careia ar veni cateva sute de cutremure din 1993, nici acum explicate de specialisti, dar si de locuri in care oamenii se vindeca miraculos datorita "apei vii" si a "gurilor de rai", scrie Adevarul.ro.

S-au inventat blugii si pijamaua antiparturi! Esti balonat si ai prea multe gaze pe care nu le poti controla? Salvarea ta sunt pijamalele si blugii anti-parturi, pe care o companie de confectii britanica tocmai le-a scos pe piata. O inventie care ii va scapa pe multi de rusine! Este vorba de pijamalele si blugii care elimina mirosul urat al parturilor. Compania britanica Shreddies a creat articolele "salvatoare", in urma cu trei ani, iar, de curand, le-a scos la vanzare, scrie dailymail.co.uk. Acestea au fost confectionate, folosindu-se aceeasi tehnologie ca in cazul costumelor pe care le utilizeaza specialistii care lucreaza in laboratoarele chimice. Practic, atat pijamalele, cat si blugii au atasata in partea din spate o panza pe baza de carbon, foarte poroasa care are rolul de a absorbi mirosul urat al parturilor, relateaza Click.ro.

O fosila descoperita de oamenii de stiinta iti arata ca serpii au avut patru picioare. Care este diferenta dintre un sarpe si o soparla? Daca raspunsul tau ar fi "picioarele", te inseli, iar oamenii de stiinta o pot confirma. A fost descoperita fosila unui sarpe, care se pare ca a avut patru picioare functionale, potrivit unui studiu publicat in revista Science. Descoperirea sa nu a fost una tocmai inedita si plina de aventuri, caci a fost gasit in Muzeul Solnhofen in Germania, in timpul unei excursii tematice organizata de paleobiologul David Martill. Fosila era parte dintr-o expozitie de fosile din perioada cretacica, dar nimeni nu ii acordase atentia meritata, scrie Playtech.ro.