Statul Florida se lupta cu o invazie de melci gigant, pentru a doua oara in ultimii 50 de ani. "Sunt periculosi". Melcul gigant african invadeaza o parte din Florida pentru a doua oara in ultimii 50 de ani, avand o dimensiune care poate ajunge cat a unei mingi de baschet, devorand sute de tipuri de plante si fiind periculos pentru consumul uman, relateaza Agerpres. Eliminarea lor nu este usoara si este nevoie de timp pentru aceasta. De la descoperirea acestor gasteropode lacome in 2011, in Miami, statul Florida a cheltuit deja 11 milioane de dolari pentru a eradicarea acestora. In ciuda acestor eforturi, melcii gigant isi traseaza rutele lor vascoase in suburbiile de la sud de Miami, dar si in vecinatatea nordului orasului. Acesti melci se reproduc in masa, sunt hermafroditi si depun fiecare pana la 1.200 oua pe an, noteaza stirileprotv.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

NASA a descoperit un 'graffiti' misterios pe Tethys, unul din satelitii lui Saturn. Cum arata desenul care i-a surprins pe cercetatori. magini surpinzatoare ale unor imense dungi rosii curbate, asemanatoare unui 'graffiti', au fost captate de pe Tethys, una dintre lunile planetei Saturn, de sonda Cassini, informeaza Agentia spatiala americana (NASA). 'Sunt unele dintre cele mai neobisnuite imagini color obtinute de camerele de luat vederi de pe Cassini', a afirmat NASA in legatura cu fotografiile suprafetei inghetate a acestui satelit, realizate cu filtre speciale verzi, infrarosii si ultraviolete. Pozele au fost combinate astfel incat permit sesizarea, la lungimi de unda vizibile pentru ochiul omenesc, a unor diferente mici de culoare de pe suprafata lui Tethys, informeaza Descopera.ro.

Noroc chior! Cu 4 $ a reusit sa castige 1.000.000 $ la pacanele! Radenka D., o bosniaca stabilita in SUA, sustine ca un joc de noroc i-a schimbat viata. Cu doar 4 dolari, ea a reusit sa castige un milion de dolari. Femeia obisnuia de 15 ani sa mearga din cand in cand in cazinoul Valley View din San Diego, unde juca mereu la acelasi aparat sume modice in speranta ca va castiga si ea cateva mii de dolari, cum se mai intamplase in trecut. Insa, zilele trecute, nu i-a venit sa creada cand a vazut ca a luat potul cel mare, castigand nu mai putin de 1.069.000 de dolari, scrie Libertatea.ro.

A postat o poza pe Facebook si, fara sa stie, a facut o descoperire istorica. O noua specie de plante carnivore a fost descoperita in Brazilia datorita unei fotografii realizate si publicate pe contul lui de Facebook de un iubitor al naturii din aceasta tara. Noua specie face parte din familia Droseraceae si a primit numele de Drosera Magnifica intrucat este cel mai mare tip de planta din aceasta familie de pe continentul american si al treilea ca marime la nivel mondial. Planta se distinge prin frunzele ei alungite care pot ajunge la 24 de centimetri, cu aspect de tentacule, impregnate cu substanta lipicioasa cu care sunt prinse insectele, relateaza stirileprotv.ro.

Masina zburatoare ar putea fi lansata peste un deceniu. O companie de mici dimensiuni ar putea introduce pe piata masina zburatoare peste doar zece ani. Traficul reprezinta una dintre cele mai mari probleme ale oraselor din ziua de azi. De zeci de ani, printre solutiile propuse de oameni din toata lumea s-a numarat "masina zburatoare". Desi pare, mai degraba, o idee scoasa din filmele SF, aceasta ar putea fi mult mai aproape de realitate decat ne-am astepta. Terrafugia TF-X este un vehicul zburator proiectat de o companie din Statele Unite care ar putea rezolva problema aglomeratiei pentru totdeauna, scrie Playtech.ro.