Trecut si viitor climatic intr-un graffiti chinezesc de acum 500 de ani. Viitorul schimbarilor climatice ar putea fi deslusit pe peretii pesterii Dayu, situata in muntii Qinling din centrul Chinei, unde o echipa internationala de cercetatori a descoperit inscriptii unice referitoare la efectele pe care schimbarile climatice le-au produs de-a lungul a cinci secole. Cercetarile, al caror rezultat a fost publicat in Scientific Reports, permit stabilirea unei corespondente intre evenimentele istorice si perioadele de seceta, care au lasat o urma de nesters in stalagmitele pesterii, semnaleaza El Mundo si site-ul tempsreel.nouvelobs.com. Intr-o regiune cu clima dominata de muson, unde 70% din precipitatiile anuale se produc in numai cateva luni, o usoara decalare a sezonului ploilor poate avea consecinte dramatice, cateva zile in plus sau in minus putand insemna o diferenta intre seceta si inundatii. Continuarea in Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

S-a speriat atat de tare, a fugit si nu s-a mai intors in casa. Detaliul ingrozitor pe care l-a filmat acest barbat. Daca nu credeti inca in fantome, acest clip s-ar putea sa va faca sa va razganditi. Un canadian s-a speriat atat de tare de ce a filmat in casa lui, incat a fugit din locuinta. Daniel Garrett, un canadian din Toronto, a fost ingrozit de ce a surprins cu telefonul la el in casa. Intr-o noapte, in timp ce s-a dus la baie, si-a lasat copilul de 4 ani sa se joace pe telefon. Tatal a crezut ca fetita a cantat si s-a inregistrat pe telefon, dar cand s-a uitat mai atent la clip, s-a ingrozit. Cand s-a uitat pe inregistrare, Daniel a vazut o forma ciudata care parea ghemuita sub patura, la capatul patului, langa fetita sa. Mai terifiant este ca se aude vocea unui barbat pe inregistrare care spune "ce amuzant esti", desi nu se afla nimeni in camera, noteaza stirileprotv.ro.

S-a hotarat! Ele sunt protagonistele celei mai bune scene de sex a tuturor timpurilor. Scena memorabila din "Black Swan", care le-a avut ca protagoniste pe Mila Kunis si Natalie Portman, a fost desemnata cea mai buna scena de sex a tuturor timpurilor de catre cinefilii britanici. Cele doua joaca rolul unor balerine in thriller-ul psihologic in regia lui Darren Aronofsky. In scena cu pricina, Natalie si Mila se saruta pasional inainte de a trece la actiune. Sondajul a fost realizat de VouchersCodePro, iar rezultatul a avut in vedere raspunsurile a 2.124 de adulti englezi. Scena de dragoste dintre Ryan Gosling si Rachel McAdams din productia "The Notebook" s-a clasat pe locul al doilea, in timp ce cea de-a treia pozitie a fost ocupata de Jake Gyllenhaall si Heath Ledger, pentru scena din "Brokeback Mountain", scrie Libertatea.ro.

Rusii vor ca mamutii sa fie iar printre noi: cum ii vor readuce la viata. Daca nu acum mult timp, cei de la Universitatea Harvard si-au manifestat dorinta de a clona mamuti, rusii sunt cu un pas inaintea lor. Rusia a inaugurat de curand un institut de cercetari stiintifice in Siberia, cu scopul de a studia ADN-ul unor specii de animale disparute, printre care se numara si mamutul. Scopul este de a evalua posibilitatea de clonare a acestora, potrivit BBC. Noul laborator din Iakutk, deseori supranumit "cel mai rece oras din lume", "va cerceta celule vii in vederea clonarii", a declarat Semen Grigoriev, directorul Muzeului Mamutilor din Universitatea Federala din acest oras aflat in nord-estul Rusiei. Semen Grigoriev a dezvaluit pentru revista Ogonek ca "prioritatea institutului este de a analiza posibilitatea de readucere pe Pamant a mamutilor", adaugand ca Institutul de Genomica din Beijing si compania sud-coreeana Sooam Biotech,un pionier in clonarea cainilor, vor participa la acest studiu, informeaza Playtech.ro.

Un adolescent dependent de jocuri online a murit dupa 22 de zile petrecute la calculator. Ce s-a intamplat. Un adolescent obsedat de jocurile online a murit dupa ce a jucat "Defence of the Ancients" timp de 22 de zile. Baiatul de 17 ani, din Rusia, care avea piciorul rupt, se plictisea acasa si din acest motiv si-a deschis computerul si a intrat sa joace pe internet "Defence of the Ancients". Timp de 22 de zile, el a stat aproape incontinuu in fata calculatorului, oprindu-se doar ca sa manance si sa doarma cateva ore, relateaza BlokNot. Autoritatile spun ca adolescentul era dependent de jocurile online si ca in ultimul an si jumatate a petrecut mai mult de 2.000 de ore la calculator. Zilnic, baiatul, cunoscut doar cu pseudonimul online Rustam, statea pe calculator cate sase ore si jumatate, noteaza stirileprotv.ro.