Misterele movilelor de la Sona! Legenda spune ca, in apropiere de Fagaras, uriasii s-au jucat cu relieful. Sona este un sat destul de izolat, in apropiere de Fagaras, pe malul Oltului, cunoscut de toti oamenii din zona pentru sapte ridicaturi de pamant ciudate, care se gasesc chiar la marginea localitatii. Satenii le spun "guruieti" si sunt obisnuiti cu ele de parca ar fi cel mai normal lucru, insa nici pana in ziua de azi nu au reusit sa desluseasca in totalitate misterele legate de movile. Prin sat se spune ca daca se pune o lama de ras la baza movilelor, aceasta se ascute singura! Ba chiar se crede ca apa asezata in acelasi loc capata brusc proprietati curative, iar carnea ar putea sta pe movila oricat, ca nu intra in putrefactie, potrivit Libertatea.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Imaginatie prea indrazneata: cum ar arata oamenii reproducandu-se ca animalele. Ne place sa credem ca noi, oamenii, suntem speciali, in comparatie cu animalele. Dar adevarul este ca suntem doar diferiti. Sa luam, spre exemplu, diferetele din punctul de vedere al sexului: fiecare specie se inmulteste, la majoritatea speciilor este nevoie de doi si fiecare o face diferit. Dar v-ati intrebat vreodata cum ar arata oamenii in momentul reproducerii, daca ar face-o ca animalele? Ei bine, prietenii nostri de la IFL Science au publicat cateva imagini sub forma de ilustratii, realizate de Mike Trapp, imagini in care oamenii fac sex asemenea animalelor, scrie zooland.ro

Razi cu lacrimi cand o sa citesti asta! Scrisoarea unui "parnaias" catre fratele aflat la "bulau". O epistola scrisa de un tanar aflat in arest pentru fratele sau, si el la puscarie, te face sa te prapadesti de ras. Epistola este nu doar plina de greseli de gramaticale, ci si de exprimari de genul "sa moara Armando", scrie Cancan.

Si-a uimit colegii. Un copil a venit in prima zi de scoala cu TANCUL. Cei mai multi copii au emotii atunci cand se gandesc la prima zi de scoala si ar vrea sa se evite sa se dea in spectacol. Totusi, nu este si cazul unui baietel din Donetk, sud-estul Ucrainei, care a venit la scoala cu un tanc, condus de tatal sau. Daca oriunde altundeva in lume sa vii cu tancul la scoala ar parea o excentricitate fara margini, in Ucraina, astfel de vehicule sunt mult mai des folosite si chiar practice. Alegerea acestui tatic de a isi aduce copilul la scoala cu tancul a fost, se pare, extrem de apreciata de ceilalti copii, care s-au catarat pe vehicul si au imortalizat momentul, scrie EVZ.ro.

Creatura invizibila care traieste in orice mediu. Ce sunt ursii de apa? Oamenii de stiinta de la Muzeul American de Istorie Naturala au organizat o expozitie, intitulata "Viata la limite", cu o serie de creaturi care supravietuiesc in orice conditii.Este vorba de tardigrade, animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici, care traiesc aproape peste tot: in muschi si licheni, in izvoarele termale, in gheata din Antarctica, in santurile adanci ale marii, precum si in muntii Himalaya. Ele au supravietuit chiar si frigului extrem si radiatiei din spatiului cosmic. De obicei, de culoare gri si oarecum translucizi, cu o lungime de pana la 1,5 mm, tardigradele sunt asemanate cu hipopotamii, acarieni sau, cel mai frecvent cu ursii. Cei mai multi oameni, precum si cercetatori, le numesc "ursi de apa" sau "ursi de muschi.", potrivit realitatea.net.