S-a deschis un muzeu la coruptiei. Ce pot vedea in el cei care il viziteaza. La Bangkok s-a deschis un muzeu al coruptiei thailandeze, care isi primeste vizitatorii cu statui in marime naturala infatisand functionari lacomi ce amintesc recentele scandaluri, saci plini cu bani, picturi cu corupti in spatele gratiilor. "Thailanda este o tara cu o puternica cultura a clientelismului... si mai multe generatii s-au confruntat cu coruptia, oamenii fiind deja obisnuiti cu ea", a declarat pentru AFP Mana Nimitmongkol, membru al Organizatiei de combatere a coruptiei, care a conceput expozitia. Thailandezii au o relatie complexa cu acest flagel care nu ocoleste politica, sistemul juridic si mediul afacerilor din regatul care se afla pe locul al 85-lea din 175 de tari luate in calcul de Transparency International in clasamentul asupra perceperii coruptiei, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Si-a cumparat legume de la supermarket si a ramas socata cand a ajuns acasa.Ce a gasit o tanara in ambalajul unui castravete. Sareena Rai, in varsta de 28 de ani, a fost la cumparaturi la Lidl pentru a-si lua fructe si legume. Doar ca in momentul in care a ajuns acasa, a ramas socata sa gaseasca o broasca prinsa in ambalajul de plastic al castravetilor. "Mi s-a facut rau, a spus ea. Te astepti sa vezi gaze sau gandaci pe legumele pe care le cumperi, dar nicidecum o broasca strivita", a marturisit ea. Tanara din Leicester a postat imediat imaginile pe Twitter, iar cei de la Lidl si-au cerut scuze, anuntaStirileProtv.ro.

Un jurnalist a cumparat un pasaport sirian contrafacut cu fotografia premierului olandez. Pentru a demonstra cat de usor se poate falsifica un pasaport, un jurnalist olandez a cumparat cu 750 de euro un pasaport sirian contrafacut cu fotografia premierului olandez. Jurnalistul olandez lucreaza in calitate de corespondent de razboi in Siria pentru publicatia Nieuwe Revu si a reusit sa obtina un pasaport si o carte de identitate false cu fotografia premierului olandez Mark Rutte. Harald Doornbos a povestit ca a platit suma de 750 de euro pentru pasaport si ca documentul i-a fost livrat in doar 40 de ore. "Daca eu am putut sa cumpar un pasaport sirian contrafacut de o calitate buna, orice combatant sau jihadist care lupta in Siria poate sa faca acelasi lucru. Atunci este relativ simplu pentru ei sa intre in UE si sa comita atentate teroriste", a declarat barbatul, informeazaLibertatea.

Scene incredibile in California. Noua politisti au arestat un tanar pentru ca a traversat neregulamentar strada. Politistii americani sunt din nou criticati pentru excesul de zel pe care il au fata de persoanele de culoare. Un video publicat pe Youtube arata cum un adolescent este agresat si incatusat de 9 politisti, dupa ce a traversat printr-un loc nepermis. In prima faza, tanarul a fost oprit de un politist pentru traversare neregulamentara, care in curand a inceput sa-l agreseze si sa-l loveasca cu bastonul, sub ochii ingroziti ai martorilor, care ii cereau sa se opreasca. Tanarul se zbate si este lovit de mai multe ori peste fata si striga de durere. Cum politistul nu reuseste sa-l imobilizeze, in ajutorul sau vin alti opt politisti, care il pun pe baiat la pamant si il incatuseaza, dupa care il urca in masina, scrieStirileProtv.ro.

Vine sfarsitul lumii? Prima predictie s-a adeverit! Ce urmeaza. Numerosi americani se pregatesc pentru sfarsitul lumii, prezis de Julie Rowe, o femeie de 42 de ani de religie mormona din statul Arizona. Julie Rowe sustine ca a avut viziuni in septembrie 2004, in urma carora a scris doua carti. Femeia din orasul Tucson a prezis ca sfarsitul lumii ar trebui sa vina in luna septembrie 2105, ca urmare a unor catastrofe naturale. Adeptii ei sustin ca inundatiile de proportii care au lovit in aceasta saptamana statul american Utah au fost prezise de Rowe, acesta fiind primul semn al Apocalipsei, relateaza Daily Mail. Femeia sustine ca Statele Unite vor fi invadate se "soldati straini" si va fi decretata legea martiala. Rowe a prezis ca dezastrele naturale si razboaiele pregatesc a doua venire a lui Iisus Hristos, anuntaLibertatea.