Almanahul Academiei Catavencu 2008 adica, Almanahul de fite va apare miercuri impreuna cu revista. Fite. Snobism. Dandism. Cristale Swarowski. Masini de un milion de euro. Sotii cu 1000 de ani mai tinere. Copii botezati in apa Evian. Pantofi de la Paris. Rochii de la Milano. Sint numai citeva elemente cu care romanul se intilneste zilnic in peisajul media. Fitele au existat dintotdeauna dar acum, cind in Romania exista libertate si bani, ele se pot manifesta in toata splendoarea lor, sustin realizatorii almanahului.

Pentru ca percepem fenomenul, era timpul sa facem un almanah despre el.

Deci:

Ce este o fita? Ce se intimpla daca dupa o perioada fita devine o moda? Mai rau: ce se intimpla daca devine o moda misto? Sint fitosii niste vizionari? Sint invidiati de restul societatii? Sint niste penibili? Merg impotriva curentului sau stau in fruntea acestuia? De ce sint fitele noastre sint scuzabile, in timp ce ale altora sint insuportabile? Tin fitele de o revolta tipic adolescentina? Mai dureaza fitele si dupa ce ne maturizam sau abia atunci incep? Nenumarate intrebari la care acest almanah incearca sa se incurce in explicatii.

Potrivit autorilor, almanahul este plin de exemple, de diversitate umana, de analize privitoare la moda, un almanah doldora de branduri si de reactii vehemente pro si contra acestora.

11 capitole (Critica fitei pure - teoria fitei; Ce calul meu putere! - fite cu masini; Ride ciob de toala sparta - toale de fite; Fite-ar voi sa fiti! - despre oameni fitosi; Cu fita la psihiatru - despre fitele noastre; Fitosii vechi si noi - logic...fite vechi si fite noi; Faceti fite, nu razboi! - in apararea fitelor; Coana Fita biciclista - fite in sex, dragoste, alte nebunii; Eco homo! -despre fitele turistico-ecologice; Parlamentalul colectiv - Fite in politica; Fita bate filmul -fitele din cinema) adica, 180 de pagini de fite, aere si figuri ale romanilor. O carte cu care dai pe spate orice noptiera!

Pretul Almanahului de fite, la pachet cu revista, este 14,90 lei. Pretul almanahului fara revista este 13,90 lei.