Dezastre de Black Friday! Cum au murit certandu-se pe produse ieftine. Black Friday (vinerea neagra n.r) reprezinta anual un prilej de cumparaturi pentru oamenii din lumea intreaga. Magazinele reduc substantial produsele de pe rafturi, iar multe persoane se pregatesc din timp pentru aceste oferte. Cu toate acestea, au existat cazuri de raniti sau chiar de persoane care au decedat, in urma busculadelor produse la diferite magazine. De Black Friday au existat si dezastre, cel putin in ultimii ani. Sute de oameni se pun in fata magazinelor inca de primele ore ale diminetii. In incercarea de a pune mana pe cele mai bune oferte, unele persoane devin violente si recurg la gesturi socante, doar pentru a pleca acasa cu un chilipir. In anul 2011, in fata unui magazin Wall Mart din California, s-au strans foarte multi oameni de Black Friday, in speranta ca isi vor achizitiona produsul dorit. Insa, ajunsi in interiorul magazinului, au fost atacati de o femeie cu un spray paralizant, care voia sa puna mana pe un joc Xbox. 20 de oameni au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Integral in Click.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

70% din genele noastre sunt similare cu cele ale unei specii de viermi. O echipa internationala, coordonata de cercetatori din cadrul Insitutului de Stiinta si Tehnologie al Universitatii din Okinawa, Japonia, a realizat segmentarea genomurilor a doua specii de viermi acvatici, cunoscuti sub numele de viermi-ghinda si au descoperit ca acestia au gene similare cu multe dintre animalele cunoscute noua. Mai mult decat atat, o parte din structura genetica a acestor vietuitoare este asemanatoare cu cea a omului. Pe parcursul cercetarilor au fost descoperite peste 8600 de familii de gene caracteristice deuterostomiilor, o specie de animale care a trait pe Terra in urma cu 550 de milioane de ani. Pe parcursul evolutiei formelor de viata, aceste gene au fost transmise unei varietati impresionante de animale, de la viermi si stele de mare, pana la caini si chiar oameni. In cazul speciei umane, se pare ca aproximativ 70 de procente din genele noastre ar proveni de la acest stramos comun, noteaza Descopera.ro.

Cultul si misterul oraselor subterane. In zona dintre Marea Neagra si Muntii Taurus, in Turcia, in anul 1963, a fost descoperit un oras subteran, numit Derinkuyu. Descoperirea s-a facut accidental. Casa unei persoane s-a prabusit, iar proprietarul a decis sa-si faca o noua casa. Sapaturile au scos la iveala , in subteran, un oras care a fost construit pe mai multe etaje, 13 la numar, ajungand pana la adancimea de 85 de metri. Se estimeaza ca, orasul poate gazdui peste 50000 de persoane. Constructia este formata din mai multe camere, bucatarii, locuri de cult, ateliere. Orasul subteran a beneficiat de apa unui rau subteran, de puturi cu apa si de un urias ventilator natural. Orasul a fost construit in anul 800 e.n. Arheologii considera ca, acest oras a fost construit de o populatie crestina, care a ales aceasta modalitate de a se ascunde de furia otomanilor. Aceasta teorie este sustinuta de picturile din interiorul constructiei. Modul ingenios in care a fost construit orasul i-a facut pe specialisti sa compare tehnica si ingeniozitatea cu cea a piramidelor. Putem vorbi despre un univers al subteranului. Tuneluri, grote, ca mai tarziu sa apara buncare sau baze militare, scrie efemeride.ro.

Ce nebun! S-a insurat cu o pizza. Satul de singuratate, un tanar din orasul Tomsk, regiunea Tomsk Oblast (Rusia), a decis sa se insoare cu o... pizza. Ceremonia de casatorie a avut loc intr-o pizzerie. "La un moment dat, mi-am dat seama ca jumatate din prietenii mei se plang de sotii, iar cealalta jumatate se plang de lipsa unor partenere mai bune. Iubirea intre doi oameni e un lucru complicat", a povestit mirele, care a tinut sa-si pastreze anonimatul. "Pizza nu te respinge si nu te insala. Imi place", a explicat el. De aceea a ales ca o pizza sa-i fie mireasa. Responsabilii pizzeriei i-au facut rost si de un certificat de casatorie si i-au pus val pizzei pe care tanarul si-a ales-o ca mireasa, informeaza Click.ro.

Exista universuri paralele? Dovada pe care a gasit-o un savant. Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savantii incercand sa se gaseasca dovezi, lucru deloc usor. Un cosmolog crede ca a gasit probe ce dovedesc existenta unui univers paralel ce se roteste in jurul nostru inca de la inceputuri. Cercetatorul Ranga-Ram Chary, de la Institutul Californian de Tehnologie, a constatat ca cel mai important este sa intelegem, mai intai, cum universul nostru a luat fiinta. Timp de sute de mii de ani dupa Big Bang, particulele aveau o temperatura prea ridicata si erau prea active pentru a forma atomi. Momentul in care acestia au inceput sa se formeze a avut loc cu aproximativ 300.000 de ani dupa Big Bang, fiind numit proces de recombinare. Acest proces marcheaza si momentul in care radiatia cosmica de fond (CMB) a inceput sa se raspandeasca prin Univers, fiind totodata si un semnal pentru oamenii de stiinta care au inceput sa-si construiasca teoriile din acest punct. Cand Chary a luat drept reper acest moment al raspandurii radiatiei cosmice, el a lansat ideea ca anume acest moment ar putea insemna coliziunea cu un univers paralel. Cosmologii cred ca "bulele" din universuri diferite s-ar putea ciocni unele cu altele, lasand anumite particule de-a lungul drumului, scrie Descopera.ro.