O albina a provocat intarzierea decolarii unui avion. Compania aeriana indoneziana Garuda a fost nevoita sa amane cu cateva ore decolarea unui avion din cauza unei albine care intrase intr-un tub Pitot. Avionul Boeing 737 cu 156 de pasageri la bord ar fi trebuit sa decoleze de pe aeroportul din Kualanamu din nordul insulei Sumatra marti, la ora locala 10:10. Insecta a intrat in tubul Pitot, un tub destinat masurarii presiunii dinamice (a vitezei unui curent de fluid) si astfel pilotul a fost nevoit sa amane decolarea. Cu patru ore. "Incidentul a constat intr-o problema tehnica datorata prezentei unei insecte intr-un tub Pitot", a declarat intr-un comunicat un purtator de cuvant al companiei Garuda, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Ceasul desteptator care te trezeste cu aroma de cafea si croissant. A fost inventat de un pusti de 19 ani. Pentru cei mai multi dintre noi, trezitul devreme este o activitate extrem de dificila. Desi cu o seara inainte ne programam mai multe alarme, dimineata am mai sta putin in pat. Mai mult decat atat, orice melodie pe care o alegem ca sa ne trezeasca suna la fel de rau. Un adolescent din Franta s-a gandit la aceasta problema si a conceput un ceas desteptator care foloseste mirosuri placute pentru a ne trezi si nu o alarma clasica. Ideea apartine, fondatorului Guillaume Rolland, un student francez in varsta de numai 19 ani, care a primit anul trecut o finantare de 200.000 de dolari pentru a fabrica noul produs denumit Sensorwake. Acesta va fi disponibil pe piata incepand cu prima jumatate a acestui an, anuntaDescopera.ro.

A cheltuit 52.000 de lire ca sa fie "perfecta". Cum a ajuns sa arate o transsexuala dependenta de operatii estetice. Fulvia Pellegrino s-a nascut barbat, insa a decis sa se transforme in femeie. De-a lungul timpului, a trecut prin zeci de operatii si sustine ca nu are de gand sa se opreasca pana ce nu o sa arate perfect. A cheltuit pana acum 52.000 de lire si si-a facut peste 150 de operatii doar la buze, patru operatii de marire a sanilor si doua liposuctii. Apoi, a investit 9.000 de lire in posteriorul sau. "Nu sunt fericita cu corpul meu, pentru ca nu este perfect. Perfectiunea este altceva", a spus ea Fulvia locuieste in continuare cu sotia sa, care o sustine in demersurile sale, informeazaStirileProtv.ro.

Din anorexica, a ajuns antrenoare de fitness! Cum arata acum. In adolescenta, ajunsese sa cantareasca numai 36 de kilograme. Nu mai avea de mult o alimentatie normala si supravietuia cu numai 400 de calorii pe zi. Totul a inceput de la performantele ei scolare. A inceput sa aiba rezultate din in ce in ce mai proaste la invatatura. Intr-un acces de depresie, tanara Sarah Leanne Pustkowski incerca sa-si compenseze lipsurile printr-o dieta stricta, concentrandu-se mai mult pe imaginea ei. "Simteam ca nu sunt buna la nimic. Atunci am inceput sa ma gandesc ca totul se rezuma la felul in care aratam, si am inceput sa imi restrictionez serios dieta", povesteste ea, scrieClick.

Pana in 2030, casa astronautilor va fi pe luna. Expertii de la Agentia Spatiala Europeana au anuntat ca vor sa construiasca un "sat" pe luna unde sa locuiasca astronauti. Expertii de la Agentia Spatiala Europeana au in plan instalarea unei baze pe Luna pana in 2030, folosind tehnologia 3D. Solul selenar ar fi transformat in locuinte pentru astronauti, iar conducerea ESA spera ca pe viitor "satul" sa fie un inlocuitor pentru Statia Spatiala Internationala. Conform planurilor facute publice de Agentia Spatiala Europeana, astronautii ar putea trai intr-un habitat imprimat 3D pe suprafata Lunii in mai putin de 15 ani. Habitatul lunar ar putea fi construit de robotii trimisi inaintea misiunilor cu echipaj uman, anuntaLibertatea.