Cum a disparut supercontinentul RODINIA, cel mai mare de pe Terra. Descoperire-surpriza a oamenilor de stiinta.Fenomenul este considerat ca fiind un factor esential in procesul de incalzire treptata a planetei noastre Conform unui studiu realizat de cercetatori ai Universitatii din Southampton, Marea Britanie, vulcanii subacvatici de pe Terra ar fi influentat in urma cu cateva sute de milioane de ani compozitia chimica a oceanelor. Acest fenomen este considerat ca fiind un factor esential in procesul de incalzire treptata a planetei noastre. Oamenii de stiinta britanici sustin ca, in urma cu 700 de milioane de ani, Terra era acoperita cu straturi foarte groase de gheata, care o transformau intr-un imens "bulgare de zapada", scrie Descopera.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Descoperire dupa 15 ani de cercetari NASA: ce determina precipitatiile de pe Terra. Un nou studiu publicat in Geophysical Research Letters a scos la iveala faptul ca precipitatiile de pe Pamant au o cauza la care poate nu te-ai fi asteptat. Cercetatorii au folosit informatii colectate pe parcursul a 15 ani de catre specialistii NASA si ai Agentiei de Explorare Aerospatiala Japoneza. Studiul arata ca forta de atractie a Lunii influenteaza cantitatile de precipitatii de pe Terra, iar aceasta este prima data cand se demonstreaza concret legatura dintre cele doua fenomene, potrivit MaineNewsOnline. "Din cate stim, este prima data cand cineva reuseste sa asocieze forta mareelor cu precipitatiile", au spus cercetatorii Unul dintre initiatorii studiului, potrivit Playtech.

MOTIVUL pentru care toate avioanele au geamuri rotunde. Pentru inceput, trebuie stiut faptul ca, initial, ferestrele avioanelor nu erau rotunde, ci rectangulare, asemenea geamurilor pe care le avem cu totii acasa. Pe parcurs ce tehnologia din domeniul aviatiei a avansat, aeronavele au fost concepute sa zboare la altitudini tot mai mari, in primul rand pentru a evita turbulentele din atmosfera si apoi pentru a reduce consumul de combustibil. Drept rezultat, corpul navelor de zbor trebuia presurizat, pentru a asigura confortul pasagerilor pe parcursul calatoriei lor in atmosfera rarefiata, scrie Descopera.ro.

Un tatic de 41 de ani a decis sa slabeasca. Rezultatul spectaculos pe care l-a obtinut dupa 10 saptamani de fitness. Un barbat de 41 de ani din Londra a reusit in doar zece saptamani sa se transforme spectaculos: de la un corp nu foarte atletic, acesta a ajuns sa aiba un abdomen perfect, cu "patratele". Acesta a renuntat la grasimi, a consumat doar carne de pui sau curcan, legume sau orez, in timp ce inainte consuma cu regularitate fripturi, sendvisuri si alte alimente care ingrasau, potrivit stirileprotv.ro.

Experimentul riscant al unui fizician: S-a filmat in timp ce s-a impuscat sub apa. Andreas Wahl este fizicianul care a uimit internetul cu un experiment riscant: s-a impuscat sub apa pentru a testa puterea de rezistenta a fluidului. Fizicianul Andreas Wahl a filmat momentul terifiant cand pusca se descarca in directia propriului corp, aflat la doar cativa metri de arma. Unica masura de siguranta pe care barbatul o foloseste sunt ochelarii de protectie. Fragmentul video face parte dintr-o emisiune stiintifica norvegiana pe canalul NRK Viten. Dupa cum se explica in descrierea de pe YouTube, legile fizicii i-au salvat viata savantului, scrie EVZ.ro.