Cum a ajuns o gorila sa fugareasca astronautii Statiei Spatiale. Cine-a trimis maimuta in spatiu, poate va intrebati? O catea pe nume Laika, aleargand turbata dupa cosmonauti ca sa-i muste, as mai fi zis. Chiar si invers, o catea muscata de un cosmonaut, satul de mancare dezhidratata. Dar gorila? Astronautului Scott Kelly se intoarce acasa dupa un an petrecut la bordul Statiei Spatiale Internationale. Acesta a calatorit 144 de milioane de mile in jurul Pamantului si a testat peste 144 de experimente, in lipsa gravitatiei. Apoi a devenit gorila. Pentru a destinde putin atmosfera de la bord si pentru a sarbatori momentul intoarcerii acasa, Kelly s-a inregistrat in timp ce il fugarea pe partenerul sau de nava spatiala, Tim Peake, imbracat intr-un costum de gorila. Kelly a urcat apoi filmuletul pe Facebook, twitter si Instagram, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

A ascuns cocaina in vagin! Politistii au fost socati. O femeie a fost depistata ca a vrut sa treaca prin Aeroportul John F. Kennedy, din Statele Unite ale Americii, avand ascunsa o mare cantitate de cocaina in vagin. Ea a fost aleasa la intamplare de vamesi, care faceau filtru pentru controlarea traficului de substante interzise. Shekira Thompson, o femeie in varsta de 24 de ani, a incercat sa treaca prin Aeroportul JFK avand ascuna in vagin o cantitate considerabila de cocaina, relateaza Metro.co.uk. Fiind luata la intrebari de vamesi, ea a recunoscut in cele din urma ca transporta 255,5 grame de cocaina in valoare de 10.000 de dolari. Tanara a infasurat cocaina in banda adeziva si a ascuns-o in vagin, crezand ca astfel va trece fara probleme. Shekira a fost arestata si va fi judecata si condamnata pentru contrabanda cu narcotice, anuntaClick.

Locul in care oamenii platesc pentru a cumpara "mirese moarte". Ce se ascunde in spatele traditiei bizare. O traditie veche de peste 3000 de ani este readusa la viata in China. Familiile cumpara de la jefuitorii de morminte trupuri de femei pentru a le reinmormanta alaturi de burlacii lor decedati. Preturile ajung si la 10 mii de lire. Pangaritorii de morminte din China rurala fura lesurile femeilor pentru a le vinde pe piata neagra. Acestea sunt folosite la "nuntile fantoma", o traditie antica, veche de peste 3 mii de ani, care apusese in timpul regimului comunist, dar care acum se pare ca a revenit la viata. Conform unei investigatii facute de cei de la The Telegraph, cadavrele a 15 femei au disparut din provincia Shanxi. Potrivit ritualului, este considerat de rau augur ca un barbat necasatorit sa ramana singur si in viata de apoi, asa ca familia ii face rost de o femeie moarta, alaturi de care sa il inmormanteze. Doar ca aceasta practica lasa zeci de familii indurerate si tot atatea morminte goale, informeazaStirileProtv.ro.

Au reusit prima operatie cu vertebra artificiala, printata 3D. O echipa de chirurgi din Australia a realizat prima operatie in care a implantat unui pacient doua vertebre artificiale, realizate la o imprimanta 3D. Pas revolutionar in medicina! Medicii din Australia au implantat unui pacient doua vertebre artificial, create cu ajutorul unei imprimante 3D. Astfel, expertii considera ca pe viitor se vor putea realize proteze de acest tip la scarp larga, ceea c ear reprezenta un mare pas inainte in medicina. Ralph Mobbs, un neurochirurg de la Spitalul Prince of Wales din Sydney, a reusit o operatie in premiera mondiala. In cadrul unei interventii chirurgicale care a durat 15 ore, expertul, ajutat de colegii sai, au implantat unui pacient de 60 de ani, doua vertebre realizate din titan, la imprimanta 3D, scrieLibertatea.

De ce a refuzat o femeie de 90 de ani tratamentul pentru cancer. In 2015, Norma, o batranica de 90 de ani din America, a avut parte de doua momente cu adevarat socante si devastatoare: a ramas vaduva si a aflat ca sufera de cancer. La doar doua zile dupa ce l-a pierdut pe Leo, barbatul cu care era alaturi de 67 de ani, Norma a primit o veste terifianta: suferea de cancer la uter. Cand a fost intrebata de medic ce decizie vrea sa ia in legatura cu optiunile de eradicare a bolii, Norma a decis foarte senina: "Am 90 de ani. O pornesc la drum", a povestit intr-o postare emotionanta pe Facebook Ramie, nora sa. Sotia fiului Normei a adaugat: "Ne-a facut sa intelegem foarte clar ca nu este interesata de niciun fel de tratament. Atunci, noi, eu si fiul ei, am decis sa-i respectam si indeplinim dorinta", anuntaClick.