O echipa formata din studenti ai universitatii Laval din Quebec a creat o masina care poate parcurge peste 4.000 de kilometri cu un singur rezervor de benzina, potrivit Playtech. Prototipul denumit CT 2.0 a fost inscris in maratonul Shell Eco, o competitie in cadrul careia studentii creaza masini (cu diferite forme de propulsie) si incearca sa le faca cat mai eficiente.

Echipa de la universitatea Laval si-a inscris masina in categoria "prototip", lucru care le-a permis sa maximizeze consumul. Cealalta categorie, "UrbanConcept", avea reguli mai stricte privind specificatiile masinii, iar automobilele de acolo trebuiau sa fie "demne de drum".

Masina celor de la Laval nu pare deloc comoda, dar este, cu siguranta, eficienta. Pentru a ajunge la un consum de numai 3,7 litri de benzina/ 4.100 kilometri, echipa s-a folosit de toate trucurile posibile. De exemplu, vehiculul are doar doi cai putere si se foloseste de motor doar pentru a prinde viteza necesara care sa il propulseze pe restul traseului. Adica motorul masinii CT 2.0 era functional doar pe perioade foarte scurte, iar in restul timpului, masina se deplasa din inertie, multumita corpului foarte usor si aerodinamic.Integral pe Playtech.