Chinezul care creste si nu se mai opreste: ce inaltime are barbatul care a crescut 7,5 centimetri in ultimul an si a devenit cel mai inalt om din China. Un tanar de 26 de ani din Shandong, un sat din estul Chinei, sufera de gigantism, afectiune cauzata de secretia excesiva de hormon de crestere in urma careia a ajuns la o inaltime impresionanta, depasindu-l pe Bao Xishun, barbatul care detinea titlul de cel mai inalt om din China. Intr-un singur an, chinezul Xu Fuhai a crescut 7, 5 centimetri si nu da semne ca se va opri, la acest moment avand inaltimea de 2,41 metri. Chiar daca nu este inca recunoscut oficial, a devenit cel mai inalt om din China pentru ca l-a depasit pe detinatorul titlului, Bao Xishun, care are 2,33 metri inaltime. Nu este singura problema cu care se confrunta Xu Fuhai. El nu se poate deplasa decat ajutorul carjelor dupa ce s-a accidentat la picioare, la varsta de 15 ani, in timpul unui meci de bachet, si are nevoie de ingrijirea parintilor, relateaza Adevarul.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cercetatorii sustin ca au gasit raspunsul stiintific la marea intrebare: "Ce a fost mai intai, oul sau gaina?". Aristotel era de parere ca atat oul cat si gaina s-au format in acelasi timp. Cercetatorii britanici sustin ca gaina a fost prima care a aparut, deoarece formarea oualor este posibila numai datorita unei proteine gasite in ovarele pasarii. "Pana acum, se presupunea ca oul a fost primul, insa acum dispunem de dovezi stiintifice care arata ca, de fapt, gaina a aparut inaintea lui. Proteina a fost identificata cu mult timp inainte, fiind asociata cu formarea oului, dar prin examinarea indeaproape a substantei, am putut observa modul in care aceasta controleaza intreg procesul", sustine Dr. Colin Freeman, cercetator in cadrul Universitatii din Sheffield, Regatul Unit". Mai multe nformatii pe Descopera.ro.

A postat online un anunt in care spunea ca vrea sa fie mancat de viu si a primt raspuns de la un canibal. Ce a urmat. Markus Dubach se gandea uneori la sinucidere, insa nu a fost serios in ziua in care a postat pe un site un anunt in care spunea ca ar vrea sa fie mancat de viu. Elvetianul a fost socat cand a primit un raspuns de la un barbat care pretindea ca este canibal si i-a spus ca si-ar dori sa-l manance. Mai mult din curiozitate, Markus s-a lansat intr-o conversatie cu slovacul Matej Curko (foto), crezand, la inceput, ca acesta pur si simplu are un simt al umorului macabru, relateaza Metro. Insa, treptat, lucrurile au devenit foarte intense, iar intr-o zi Markus a primit de la acesta o poza cu parti din corpul unei femeie, alaturi de mesajul: "Aceasta e opera mea", relateaza Stirile ProTV.

Ce om nebun! Si-a taiat sfarcurile si buricul de dragul artei sa le vanda pe internet. Karim Boumjimar, un artist londonez, in varsta de 18 ani, cu origini spaniole-marocane a socat intreaga lume, dupa ce si-a taiat sfarcurile si buricul prin interventii chirurgicale de dragul artei, iar acum le vinde pe eBay. Acesta si-a oripilat fanii cand a postat pe retelele de socializare o imagine cu pieptul lui fara sfarcuri, pe care nu se vede absolut nici o cicatrice, pe care le-a acoperit cu "tone de machiaj". "Am scapat de sfarcuri si le vand", a mai scris acesta la o alta fotografie, in care sevad sfarcurile taiate cu tot cu piercingurile pe care le avea in ele, precizand ca urmeaza si buricul. Tanarul spera sa obtina o suma generoasa pe ele si le-a taiat pentru ca "nu vrea sa se simta atasat de ele sau sa aiba vreun fel de emotie fata de ele", potrivit Libertatea.

Operatia extrema pe care o cer tot mai multi pacienti. La ce chinuri se supun. O interventie chirurgicala extrem de controversata si riscanta devine tot mai populara in India. Numerosi pacienti apeleaza la alungirea membrelor, procedura complexa si dureroasa facuta in lipsa unei supravegheri medicale de catre medici fara experienta, noteaza The Guardian. Riscul este asumat fara ezitare de foarte multi tineri, ce doresc sa-si recapete increderea in sine sau sa-si imbunatateasca perspectivele de casatorie si angajare. Komal, o fata de doar 24 din Kota, vestul Indiei, a plecat pentru a se intalni cu doctorul Amar Sarin, un medic ortoped din Delhi. Acesta a facut-o cu opt centimetri mai inalta printr-o procedura care implica ruperea oaselor si punerea unor proteze pana cand aceasta va putea merge din nou. Parintii ei au fost nevoiti sa isi vanda pamanturile pentru a face rost de banii necesari interventiei chirurgicale, dar Komal sustine ca a meritat, relateaza Gandul.info.

Un text vechi de 3.700 de ani a scos la iveala cea mai veche dovada a unei plangeri. "Drept cine ma iei, de ma tratezi cu atata dispret?" Plangerea a fost facuta de un negustor din orasul antic Ur. O tablita de lut, realizata in Mesopotamia si conservata astazi la British Museum, arata ca, inca din Antichitate, existau clienti nemultumiti de produsele pe care le cumparau. Un astfel de caz este cel al unui comerciant de cupru, pe nume Nanni, care, in anul 1750 i.Hr., atunci cand si-a trimis mesagerii sa achizitioneze materia prima, acestia au fost tratati cu dispret. In ceea ce se spune ca este cea mai veche dovada a unei plangeri, comerciantul isi arata nemultumirea fata de serviciul oferit de negustorul Ea-nasir. "In text este mentionat faptul ca Nanni si-a trimis asistentii personali sa ceara despagubiri, insa au fost nevoiti sa se intoarca mana goala, printr-o zona in care se purta un razboi", este mentionat intr-un articol din publicatia americana Forbes, citat de Descopera.ro.