Politia newyorkeza a reusit dupa mai bine de doua ore sa retina un barbat care a escaladat miercuri cladirea Trump Tower din districtul Manhattan, transmite Reuters, citata de Agerpres.

S-a catarat pe Trump TowerFoto: youtube.com

Barbatul, care parea sa foloseasca ventuze si echipament de alpinism si purta un rucsac, a fost tras de politisti printr-o fereastra in interiorul cladirii, dupa ce au incercat pe tot parcursul ascensiuni sa il convinga sa intre de bunavoie.

Primele mesaje despre catarator au fost postate pe Twitter in jurul orei locale 16.00 (23.00 ora Romaniei).

Departamentul de politie al metropolei a anuntat pe Twitter ca a trimis la fata locului unitatea de operatiuni speciale si mai multe echipaje de urgenta.

Pe masura ce barbatul se catara, politia a scos din calea lui panouri mari de sticla de pe fatada cladirii cu 57 de etaje de pe Fifth Avenue, iar politisti echipati cu casti asteptau la ferestre si au aruncat de cateva ori o franghie spre el. Cataratorul si-a modificat traseul de cateva ori, aparent in incercarea de a-i ocoli.

Fortele de ordine au inchis cateva strazi din jurul cladirii si au instalat o saltea pneumatica pentru amortizarea caderilor intre Madison Avenue si Fifth Avenue, pe strada 56 Est.

Pe platforma YouTube, un barbat a incarcat marti un videoclip in care i-a adresat lui Donald Trump un mesaj privind escaladarea cladirii.

In imagine, el purta un hanorac negru cu gluga, iar ochii ii erau ascunsi de parul lung. El s-a autocaracterizat drept un "cercetator independent" care doreste o intalnire cu Trump pentru a discuta o chestiune nespecificata. De asemenea, a indemnat publicul sa voteze cu omul de afaceri, care candideaza la presedintia Statelor Unite din partea Partidului Republican.