Moment penibil in emisiunea de marti seara a lui Mihai Gadea de la Antena 3. Realizatorul a fost adus la tacere in direct de o stranepoata a lui Constantin Brancusi. Aceasta a desfiintat scurt un reportaj despre paragina in care guvernul ar fi lasat presupusa casa de la Hobita a sculptorului, spunand ca locuinta in care s-a nascut Brancusi a ars demult.

Stranepoata lui BrancusiFoto: Captura Antena 3

Mihai Gadea si invitatii isi construisera emisiunea pe urmatoarea teza: decizia Guvernului de a cumpara sculptura Cumintenia Pamantului e gresita atat timp cat casa lui Brancusi sta in paragina. Emisiunea a fost o critica cap-coada la adresa guvernului de tehnocrati.

Momentul culminant a fost un reportaj din Hobita, in care reporterul vorbeste continuu despre casa lui Brancusi. Dupa difuzarea reportajului, in emisiune a intervenit in direct stranepoata lui Brancusi, care a distrus imediat argumentatia Antenei: "Domnule Gadea, probabil ca o sa va supar, dar casa in care s-a nascut Brancusi nu mai exista, a ars. Aceea nu e casa lui Brancusi, e casa sorei lui Brancusi, Frasina. Casa in care s-a nascut Constantin Brancusi a ars".

Spusele stranepoatei au fost confirmate de Daniel Barbu, fostul ministur al Culturii, aflat si el in studio.

Gadea a trecut apoi peste momentul stranjenitor si a continuat discutia despre presupusele probleme legale ale colectei nationale pentru Brancusi.