In noaptea de Sf. Andrei a inceput Anul Nou Geto-Dacic. Din strabuni, noaptea de Sf. Andrei poarta denumirea de Andreiul de iarna, Andrea sau Indrea. Aceasta noapte se spune ca deschide Anul Nou Dacic pentru ca atunci s-ar trece de la vara cea luminoasa si calduroasa la intunericul si frigul iernii.Conform ziare.com, datorita ritualurilor pastrate de la daci se crede ca Andreiul de iarna ar fi marcat celebrarea Revelionului (Anul Nou) geto-dacic. Acestui An Nou ii corespund urmatoarele sarbatori din vechime: Dionisiacele campenesti si fermentarea vinului la traci. Brumalia era o sarbatoare romanica dedicata celebrarii solstitiului de iarna cand se venerau urmatorii zei romani si corespondentii lor greci: Saturn/Cronus si Ceres/Demeter, scrie avantaje.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa faci de Sfantul Andrei! In aceasta noapte se deschid portile Iadului! Miercuri, 30 noiembrie, crestinii il praznuiesc pe Sfantul Apostol Andrei, iar sarbatoarea este insotita de numeroase obiceiuri, supertitii si traditii. Pe langa aspectele religioase, ziua de Sf. Andrei este considerata si Halloween-ul romanesc. Se zice ca in noaptea de 29 spre 30 noiembrie, duhurile rele prind viata. Ba, mai mult, se spune ca in aceasta noapte, animalele au grai omenesc, se arata strigoii, iar fetele nemaritate isi pot visa ursitul prin ritualuri si descantece, potrivit Click.ro.

"Minunea japoneza" a durat doar doua saptamani. Gaura uriasa, care a inghitit o intersectie din Fukuoka, a aparut din nou. La doua saptamani dupa ce japonezii au aratat ce inseamna eficienta, si au acoperit o groapa uriasa dintr-o intersectie, aceasta a aparut din nou, iar muncitorii au fost nevoiti sa o astupe din nou. De vina ar fi materialele folosite la prima reparatie, care ar fi alterat calitatea solului. Primarul orasului Fukuoka a publicat un mesaj pe Facebook in care si-a cerut scuze fata de localnici pentru neplacerile create, dar si pentru faptul ca nu a anuntat ca s-ar putea sa se surpe din nou pamantul, potrivit Descopera.ro.

Romanii le arata britanicilor cum le fura din magazine. Subiectul romanilor care merg in Marea Britanie a tinut capul de afis nu de putine ori. Chiar daca sunt multi conationali care ajung in Regat cu motive bune, cum ar fi studiile sau joburi de specialitate, bine platite si respectate, sunt destui care nu ne fac cinste. Este si exemplul a doi imigranti care s-au si filmat in timp ce comiteau o faradalege si au pus clipul pe Internet. Mandri nevoie mare, cei doi romani au intrat intr-un supermarket, focusati pe furt. Se amuza teribil si dau lectii in limba romana pentru cei care au de gand sa comita infractiuni de tipul furtisagurilor din magazine. Se axeaza pe raftul cu ciocolate, unul filmeaza, iar celalalt trece la fapte, scrie Click.ro.

Rezerva Mondiala de Seminte va salva omenirea in cazul unui DEZASTRU. Acum cladirea, unde nu are acces publicul, poate fi vizitata online. Ascunsa la aproximativ 122 de metri in interiorul unui munte de pe o insula izolata dintre Norvegia si Polul Nord, Rezerva Mondiala de Seminte din Svalbard este proiectata pentru veni in ajutorul omenirii atunci cand va fi nevoie. Aici sunt stocate seminte din toate speciile de plante din lume, iar acum, din cauza razboaielor din Siria, au venit in ajutorul omenirii pentru prima data. Cladirea nu este deschisa publicului, dar puteti vedea cum arata in imaginile de mai jos. Svalbard este una dintre cele mai nordice zone in care inca sunt programate zboruri. Se afla la aproximativ 122 de metri deasuprea nivelului marii, iar in aer umiditatea este redusa, scrie Descopera.ro.