Dupa o cercetare amanuntita s-a gasit raspunsul la marea intrebare ''Ce fel de sani prefera barbatii?'' Un studiu a aratat ca barbatii prefera sanii mai fermi in detrimentul celor mai mari. O echipa de cercetatori de la Universitatea Charles, din Praga, au fost interesati sa vada ce forma a sanilor femeii a evoluat pentru a incuraja reproducerea. Desi in trecut s-a crezut ca sanii mari sunt cheia libidoului masculin, studiul acesta arata contrariul. Pentru a testa aceasta ipoteza, savantii au chestionat 267 barbati din patru tari diferite, Brazilia, Camerun, Cehia si Namibia. Indiferent de cultura, rezultatul a fost acelasi: barbatii au ales sanii mai fermi, potrivit Descopera.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

A fost descoperit cel mai batran om din lume. Are 146 de ani si traieste in Indonezia. Cunoscut si ca Mbah Gotho, el traieste in Seragaen, Java Centrala, si in buletinul sau apare ca acesta este nascut pe 31 decembrie 1870. Astfel, in urma cu doua zile a sarbatorit venerabila varsta de 146 de ani. Saparman Sodimejo spune ca succesul longevitatii sale este rabdarea. Astfel, el a reusit sa traiasca mai mult decat cei 10 frati ai sai si cele patru sotii ale lui, dupa ce ultima a murit 1988, potrivit realitatea.net.

Rasturnare de situatie in cazul Titanic. Care ar fi fost adevaratul motiv al scufundarii navei britanice. La peste o suta de ani de la scufundarea Titanicului, expertii au venit cu o teorie conform careia pachebotul britanic nu s-ar fi scufundat din cauza unui iceberg. Noua teorie sustine ca focul ar fi fost principalull motiv care a fi cauzat scufundarea vasului si moartea a peste 1.500 de pasageri, potrivit Metro.Dovezile recente indica faptul ca in carena navei ar fi pornit un foc care ar fi ars timp de 3 saptamani, fara sa fie observat, inainte de noaptea tragediei, potrivit stirileprotv.ro.

NASA prezinta o retrospectiva spectaculoasa a anului 2016. Expertii NASA ne-au dat o multime de vesti in anul in care a trecut, iar acum exista si o retrospectiva video a celor mai importante descoperiri din 2016. Clipul de reaminteste despre faptul ca Hubble i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa realizeze ca universul observabil are de 10 ori mai multe galaxii decat se credea initial, despre faptul ca operatiunea IceBridge a studiat stratul de gheata din Antarctica pentru a-l optulea an consecutiv. Mai vedem si alte reusite, precum determinarea modului in care dioxidul de carbon se deplaseaza in atmosfera, scrie Playtech.ro.

Drogurile vandute in farmacii in perioada nazista. Pastilele erau utilizate de soldatii din prima linie, dar si de Hitler. Un scriitor german a descoperit in arhivele medicului Theodor Morell, medicul personal al lui Hitler, ca soldatii, civilii si insusl Hitler utilizau metamfetamina, cocaina si heroina. Scriitorul Norman Ohler a publicat in cartea sa descoperirile sale despre consumul de droguri din perioada nazista. Utilizarea metamfetaminei sub forma de pilule era predominanta. Drogul a fost distribuit catre milioane de trupe inainte de succesul invaziei din Franta anului 1940. Dezvoltat de catre compania farmaceutica Temmler, drogul a fost introdus sub forma unei pastile magice pentru vigilenta sau ca anti-depresiv. Acestea erau disponibile la orice farmacie, scrie descopera.ro.