1. Doi brăileni au furat un câine ciobănesc, confundându-l cu o oaie. Doi brăileni au furat, sâmbătă noaptea, de la o stână, trei ovine şi un câine ciobănesc, pe care l-au confundat cu o oaie, relatează Adevarul, potrivit Rompres. Bărbaţii au dus animalele în gospodăria lor şi au realizat că au de fapt trei oi şi un câine abia duminică la prânz, când poliţiştii au venit la domiciliul acestora, după ce au fost sesizaţi de proprietarii animalelor furate.

2. O maimuta fumeaza canabis. Nobby, o maimuta din specia macac, din Essex, a fost fotografiata din greseala in timp ce fuma canabis dintr-un bong, dispozitiv de fumat folosit de consumatorii de droguri. Cei care au developat filmul si au vazut maimuta fumand au alertat protectia animalelor. Cand s-au dus sa o salveze, politistii au avut o surpriza, Nooby atacandu-i si nelasandu-i sa se atinga de bong, relateaza Cancan.

3. A murit după ce şi-a făcut clismă cu alcool. Un alcoolic care a părăsit această lume după ce a făcut clismă cu lichior a câştigat Premiul Darwin 2007. Premiile Darwin îi comemorează pe cei care au îmbunătăţit patrimoniul genetic al omenirii prin autoînlăturarea accidentală din rândurile ei. Câştigătorul, un texan de 58 de ani, nu putea consuma alcool pe calea normală, întrucât avea probleme medicale la gât. Prin urmare, el s-a gândit să încerce să se îmbete “bând” pe partea cealaltă. Clisma cu 1,5 litri de lichior i-a asigurat instant un loc în Paradisul Beţivilor, relateaza Click.

4. A căzut fabrica pe ei când au încercat să o fure. Trei cehi care au încercat să fure fier vechi dintr-o fostă fabrică din oraşul Kladno. Hoţii nu au stat prea mult pe gânduri şi au ales să fure tocmai stâlpii de oţel care susţineau acoperişul fabricii. După ce au tăiat tacticos toţi stâlpii, cei trei nu au mai apucat să se bucure de prada lor. Doi dintre ei au fost ucişi pe loc de acoperişul prăbuşit, iar al treilea a murit în drum spre spital. Ei au primit o menţiune specială în cadrul premiilor Darwin, informeaza Click.

5. Tinere obligate de parinti sa manance tamaie. Doua tinere in varsta de 16 si, respectiv, 17 ani dintr-o comuna din judetul Iasi, au ajuns in stare grava la spital dupa ce au mâncat tamâie. Acestea sustin ca au fost obligate de mamele lor sa inghita bucati de tamâie pentru ca “diavolul sa iasa din ele”, scrie Gardianul. “Ne-au obligat sa mâncam tamâia, sa iasa dracul din noi. Mamele noastre spun ca a intrat dracu’ in noi deoarece ne machiem, mergem la discoteca, ascultam muzica si iesim la plimbare cu baieti”, a declarat una dintre fete.

6. Si-au pierdut slujba pentru ca nu fumeaza! Thomas Jensen, patronul unei firme de IT din Germania, si-a concediat trei dintre angajatii sai, nefumatori, si a angajat in locul lor alti trei, care au viciul tutunului. Cei trei angajati spun ca seful lor s-a suparat in momentul in care ei au cerut spatii pentru fumat, ca sa nu mai suporte fumul nociv al colegilor sai. Patronul a gasit o solutie mai simpla insa: i-a lasat someri si a angajat alte persoane care fumeaza, relateaza Romantica.

7. Face balet la 88 de ani. John Lowe, un fost profesor de arte din Marea Britanie, face balet in ciuda varstei sale inaintate, 88 de ani. Primele lectii de dans clasic le-a facut cand a implinit 80 de ani. Dupa opt ani de antrenament si repetitii intense, el va aparea pentru prima data intr-un spectacol pe scena. John va interpreta rolul taietorului de lemne din opera "Floarea de piatra" a lui Serghei Prokofiev, informeaza Cancan.

8. Spiderman, în serviciul ONU. Spiderman – omul-păianjen, eroul unor benzi desenate americane foarte populare, va fi folosit de ONU pentru a-i informa pe copii despre activităţile umanitare ale organizaţiei internaţionale, respectiv de ajutorare şi de menţinere a păcii. Începând din 2009, în şcolile americane vor fi răspândite benzi desenate în care Spiderman, îmbrăcat în bine-cunoscutul său costum roşu-albastru, va acţiona împreună cu personalul ONU de menţinere a păcii sau implicat în alte activităţi umanitare, scrie Gandul.

9. Amendat cu 2.000 de euro pentru ca nu a adapat viteii. Un sofer roman a primit o amenda de 2.000 € pentru ca nu le-a dat apa viteilor pe care ii transporta. Soferul este acuzat de maltratarea animalelor, pentru ca i-a lasat fara apa mai mult de 8 ore pe cei 60 de vitei pe care ii transporta, relateaza Libertatea.

10. Frigider pe roti. Americanii care nu se pot dezlipi de cutiile de bere nici macar o clipa pot sa isi achizitioneze, mai nou, un frigider mobil. Ineditul obiect, scos la vanzare sub numele de Cruzin Cooler contra a 500 de dolari, arata ca o motocicleta in miniatura si atinge chiar si 23 de kilometri pe ora. Spatiul de depozitare al frigiderului este suficient pentru a adaposti 27 de doze de bere. Singura restrictie este ca posesorul lui sa nu cantareasca peste 126 de kilograme, pentru a nu-l deteriora, scrie Cancan.