Pentru prima data in istorie, cercetatorii au conectat un creier uman la internet. Savantii de la Wits University au conectat un creier direct la internet. Datele adunate in urma acestui proiect vor ajuta in urmatorii pasi realizati in inteligenta artificiala si in interfate creier-computer. Oamenii de stiinta de la universitatea sud-africana au facut o realizare importanta in domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat in Medical Express, acestia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la internet in timp real, anuntadescopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

eBay are colectii ciudate cu suveniruri dedicate lui Iliescu, Ceausescu si altora. Daca in Romania nu-i nimic ciudat sa ai cate o poza cu Iliescu sau vreun suvenir din vremea lui Ceausescu, pe eBay e mai ciudat ca le gasesti. eBay e un site de licitatii cunoscut in Romania, dar care nu activeaza direct pe piata de aici. Totusi, asta nu-i opreste pe oameni sa furnizeze spre vanzare diverse obiecte dedicate perioadelor in care Ion Iliescu, Nicolae Ceausescu sau Emil Constantinescu au fost presedinti. Ba chiar gasesti cate ceva si din vremea in care Michael Jackson deschidea portile Romaniei catre Occident, scriePlayTech.

Traieste de 60 de ani cu apa si cu ceai. Indianca Saraswati Bai nu pune in gura ei hrana solida. De 60 de ani, femeia supravietuieste cu apa si ceai. Curios este faptul ca septuagenara nu are nici o boala. Saraswati Bai, in varsta de 75 de ani, din satul Sundrail, statul Madhya Pradesh, India, se hraneste numai cu ceai si apa. Femeia face asta de 60 de ani si este sanatoasa perfect. Doar rareori, cand ii este foarte pofta, mananca cel mult o banana pe saptamana. Mereu plina de energie, ea a devenit deja o curiozitate pentru oamenii din intreaga lume. I s-a dus vestea pentru regimul ei unic de hrana. De aceea, vin s-o vada, ca sa se convinga cu ochii lor, turisti din toate colturile globului, potrivitClick!

Parazitii ar putea disparea de pe suprafata Pamantului, insa acest lucru nu este benefic. Desi oamenii si-ar dori o lume in care nu exista capuse, muste sau alte tipuri de paraziti, cercetatorii sustin ca disparitia acestora ar putea distruge lantul trofic. Biologul Colin Carlson, impreuna cu zoologul Anna Philips, din SUA, au analizat modul in care ar putea fi influentata viata de pe Pamant de disparitia a 50.000 de specii de insecte din cauza schimbarilor climatice. Echipa a descoperit ca o treime din parazitii de pe Pamant se afla pe cale de disparitie, relateazadescopera.ro.

Pistolul care transforma lacrimile in gloante. Lacrimile sunt arma femeilor, se spune. Iar o tanara originara din Taiwan chiar a demonstrat teoria. A creat un pistol care le transforma in gloante. Utilizatorul isi prinde pe fata un fel de cupa de silicon care capteaza lacrimile. Picaturile ajung apoi in corpul principal al pistolului, unde se afla o mica butelie cu gheata carbonica. Lacrimile sunt inghetate aproape instant sub forma de gloante, scrieDigi24.

Un hot s-a imbracat cu hainele unui mort dupa ce a jefuit o firma de pompe funebre. O firma de pompe funebre pare a fi un loc in care hotii s-ar feri sa calce. Asa credeau probabil si angajatii uneia din Kentucky, dar li s-a dovedit contrariul cand au vazut imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Un barbat a reusit sa intre in cladire, unde a petrecut cam trei ore. A luat mancare din frigiderul angajatilor, a atipit putin si a furat ce a gasit mai valoros. Printre altele, a plecat cu bijuteriile si hainele cu care urma sa fie imbracat un decedat pentru inmormantare. A fost filmat in timp ce se imbraca, dar, initial, a verificat ca sunt curate, informeazastirileprotv.

Savantii au descoperit o exoplaneta unica, cu ''nori de titan'', care poate schimba modul in care cautam viata extraterestra. Utilizand instrumentul FORS2 al "Very Large Telescope" (VLT) al ESO, astronomii au gasit, pentru prima data, oxid de titan in atmosfera exoplanetei WASP-19b. Descoperirea are potentialul de a largi cautarea noastra a vietii extraterestre, incluzand si alte compozitii chimice care pot sustine viata, in afara de cea traditionala care include carbonul, oxigenul, hidrogenul si azotul. WASP-19b este un "Jupiter fierbinte", aflat la 1.000 de ani lumina fata de Pamant. Are aproximativ aceeasi masa cu Jupiter, dar se afla foarte aproape de steaua sa, completand o orbita in doar 19 ore. De aceea, temperatura este estimata la 2.000 de grade Celsius, anuntadescopera.ro.