Politistii britanici au "arestat" o lebada. "Infractiunea" comisa de inaripata. Politistii din Cambridgeshire au "arestat" o lebada care putea provoca in orice moment un accident rutier. Imaginile date publicitatii surprind lebada in timp ce sta aproape de luneta masinii de politie. Politistii au publicat imaginile folosindu-se de hastag-ul #HotFuzz, referindu-se la filmul Hot Fuzz in care politistul orasului Simon Pegg urmareste o lebada criminala. In cele din urma, politistii au eliberat in siguranta pasarea intr-un rau, relateaza stirile protv.

Faze tariFoto: Colaj foto

Mai multe texte scrise in limbi disparute au fost descoperite in cea mai veche biblioteca din lume. Cercetatorii au descoperit texte stravechi ascunse in manuscrisele din Manastirea Sf. Ecaterina. In cadrul manastirii se afla una dintre cele mai vechi librarii deschise si in prezent in care se afla carti si manuscrise valoroase. In mare parte, textele sunt scrise in latina sau greaca. Insa recent cercetatorii au descoperit o noua limba care nu a mai fost utilizata inca din Evul Mediu, informeaza ATI. Singura problema este ca textul nu poate fi observat cu ochiul liber. Atunci cand textele au fost scrise, calugarii utilizeau un limbaj stravechi. Pergamentul pe care erau scrise textele era rar si valoros asadar, deseori era reutilizat pentru scrierea altor texte. Scrierile mai putin importante erau sterse de pe pergament, fiind reutilizate pentru informatii mai importante scrise intr-un limbaj mai universal. Aceste texte cu multiple straturi de scrieri sunt cunoscute cu denumirea de palimpsest, informeaza descopera.ro.

Acte de bravura pe Crucea Caraiman. Cativa tineri au postat pe internet imagini in care escaladeaza Crucea Caraiman din Bucegi, Podul de la Cernavoda sau Podul Basarab din Bucuresti. Faptul ca isi pun in orice moment viata in pericol nu pare sa-i preocupe. Crucea Caraiman din Bucegi, Podul Cernavoda sau Pasajul Basarab au devenit locuri de joaca extrem de periculoase pentru cativa tineri care se cred practicanti de sporturi extreme. Ultima lor isprava a atras un val de revolta pe retelele de socializare. Au urcat fara niciun echipament de protectie pe Crucea Caraiman, la mai bine de 30 de metri inaltime, scrie Digi24.

Cercetatorii au descoperit o exoplaneta extrem de stranie si intunecata: este atat de neagra incat absoarbe aproape toata lumina primita de la steaua sa. Un nou studiu a gasit ca cea mai mare parte din lumina care ajunge pe planeta nu este reflectata, facand ca gigantul gazos sa apara foarte intunecat. Planeta, care se afla la 1.400 de ani lumina fata de Pamant, a fost descoperita in 2008. De atunci, obiectul a fost studiat intens, astfel exista destule informatii despre acesta. Exoplaneta este un "Jupiter fierbinte", un gigant gazos care este de 40 de ori mai masiv ca Jupiter si care este foarte aproape de steaua sa. Din cauza acestui lucru, gravitatia stelei face ca planeta sa aiba mereu aceeasi fata indreptata spre soare. De asemenea, asa cum au descoperit cercetatorii cu ajutorul telescopului spatial Hubble, planeta este incredibil de neagra. Absoarbe cel putin 94% din lumina care ajunge in atmosfera, ceea ce inseamna ca este mai neagra decat asfaltul proaspat turnat, relateaza descopera.ro.

A iesit campion mondial la strambaturi, dupa 16 incercari. Nu s-a dat batut! Adrian Zivelonghi, de 49 de ani, din Coventry, Marea Britanie, a reusit in sfarsit, recent, sa convinga juriul ca stie sa se strambe mai bine decat orice pamantean. Incepand din 2000, a participat la concursul mondial de strambaturi, care are loc anual la Crab Fair, in Cumbria. Insa pana acum, desi exersa zi de zi, nu a reusit sa cucereasca titlul mult ravnit. Dupa 16 participari esuate, Adrian si-a vazut in sfarsit visul implinit cu o strambatura caraghioasa care a amuzat pe toata lumea, scrie Click!

China: Un templu budist de 2.000 de tone a fost deplasat cu 30 de metri. Cladirea principala a unui templu budist cu o vechime de 135 de ani, aflat in Shanghai, a fost deplasata pe o distanta de 30 de metri pentru a decongestiona acea zona foarte vizitata din metropola chineza. Mii de persoane se imbulzesc in fiecare zi pentru a vizita templul, in care se afla o statuie din jad a lui Buddha, iar autoritatile doresc sa asigure perimetrul si sa evite riscul relativ ridicat al declansarii unui incendiu din cauza numeroaselor betisoare parfumate pe care le ard vizitatorii. Cladirea principala a templului Sala Mahavira, in greutate de 2.000 de tone, a fost plasata pe sine construite special pentru aceasta operatiune si deplasata incet pentru a elibera mai mult spatiu in zona adiacenta, anunta Agerpres.