Un bloc de gheata mai mare decat Bucurestiul s-a desprins dintr-un ghetar din Antarctica. Efectele ar putea fi dezastruoase. Dintr-un ghetar imens din Antarctica s-a desprins un aisberg de 259 de kilometri patrati. Pentru comparatie, Bucurestiul are o suprafata de 228 de km/patrati. Fenomenul este al doilea din ultimii doi ani, fapt ce ii ingrijoreaza pe specialisti. Ghetarul Pine Island este unul dintre cei mai mari din vestul Antarcticii, regiune care a suferit cele mai mari pierderi de gheata in ultima perioada. Daca intregul ghetar s-ar topi, nivelul oceanului ar putea creste cu 52 de centimetri, anunta descopera.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

NASA trimite o sonda catre Soare ca sa afle secretele stelei. NASA lanseaza o noua sonda spatiala care sa intoarca informatii despre Soare. E gandita sa reziste la temperaturi de pana la 1.371 grade Celsius. NASA planuieste ca astfel sa colecteze informatii vitale despre viata stelelor si evenimentele lor meteorologice si sa ajute oamenii de stiinta sa imbunatateasca modul in care acestia vor prezice eruptiile solare periculoase. Sonda se va deplasa in jurul Soarelui la circa 6,5 milioane km de suprafata Soarelui, aducandu-o de sapte ori mai aproape de acesta, decat orice alta nava spatiala de pana acum. Nava se va confrunta cu extreme in caldura si radiatii si va atinge viteze de pana la 725.000 km/h, scrie PlayTech.

Femeia care a folosit din greseala pietre semipretioase pentru gardul casei. Constructia, facuta din jasp, ar putea avea o valoare uriasa. Construit din piatra semipretioasa, gardul unei gospodarii din localitatea maramureseana Firiza ar putea ajunge sa valoreze mai mult decat gospodaria intreaga. Femeia care a adus piatra dintr-o zona muntoasa o cunoaste drept "cremene" si habar nu avea ca ar putea avea vreo valoare, insa specialistii spun ca este vorba despre jasp, o piatra semipretioasa, folosita la infrumusetarea bijuteriilor.Jaspul este o piatra semipretioasa, o varietate de cuart cu structura microcristalina care apartine clasei oxizi, cu un raport de amestec metal si oxigen, relateaza Adevarul.

Americanii au creat impreuna cu rusii un nou tip de aluminiu, mult mai usor decat apa. O echipa de cercetatori din SUA si Rusia au descoperit o noua metoda de realizare a aluminiului mai usor decat apa. Echipa a reusit sa realizeze structura prin intermediul modelelor computerizate si inlocuirea atomilor de carbon dintr-un diamant cu tetraedru de aluminiu. Aluminiul din prezent se scufunda atunci cand este amplasat in apa, dar o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Utah si Universitatea Federala Sudica din Rusia au dezvoltat un nou tip de aluminiu mult mai usor decat cel din prezent, scrie descopera.ro.

A crezut ca are o tumora canceroasa in plamani, dar de fapt era o jucarie. Un barbat de 47 de ani din Preston s-a internat, acuzand dureri in piept, tuse productiva si o stare generala proasta. Dat fiind ca omul fumase ani de zile si suferise recent de pneumonie, medicii i-au facut o radiografie si au crezut ca are o tumora canceroasa in plamani. Urmatoarele analize facute pentru a confirma diagnosticul de cancer au aratat insa ceva suprinzator. Pata vizibila la radiografie in plamanul barbatului era de fapt o jucarie de plastic - un con de trafic dintr-un set Playmobil, lung de un centimetru, noteaza stirilepro.tv.

Si-au facut nunta printre rafturile din supermarket. Sue Berkeley si Eli Bob si-au facut nunta printre rafturile supermarketului Costco, din Casula, Australia. La evenimentul de sambata au participat peste 100 de nuntasi. Si-au facut nunta in locul unde petrec cel mai mult timp si unde se simt cel mai bine. Adica, la supermarketul din cartier. Sue si Eli au trimis invitatii tuturor apropiatilor inca de anul trecut si toata lumea i-a sunat imediat inapoi dupa ce a vazut ca nunta va avea loc... "la raionul anvelope al magazinului Costco", anunta Click!

Jaspul este o piatra semipretioasa, o varietate de cuart cu structura microcristalina care apartine clasei oxizi, cu un raport de amestec metal si oxigen.

Citeste mai mult: adev.ro/owystr, relateaza Adevarul.