Un astronaut dezvaluie efectele devastatoare ale traiului indelungat in spatiu. Alaturi de Mikhail Kornienko, Scott Kelly a petrecut 340 de zile in cadrul unei singure misiuni pe Statia Spatiala Internationala. Cei doi au facut parte dintr-o misiune speciala care pregateste terenul pentru calatoria spre Marte, Kelly si Kornienko fiind in spatiu aproape un an de zile pentru a se descoperi care sunt efectele traiului indelungat in conditii de gravitatie zero. Ulterior intoarcerii pe Pamant, Kelly a marturisit ca simpla ridicare din pat e ca o incercare de a iesi din nisipuri miscatoare. Odata ajuns in picioare, acesta simte cum tot sangele ii coboara in membrele inferioare si cum tesuturile i se umfla, anunta PlayTech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Pista de biciclisti care se incarca la lumina solara si noaptea ramane aprinsa. Ciclismul este una dintre metodele de a circula cele mai prietenoase cu mediul inconjurator; gratie acestei noi inventii a polonezilor, a devenit chiar si mai prietenos. Este vorba de o pista de biciclisti care lumineaza noaptea, alimentandu-se in timpul zilei de la lumina soarelui. Pista se afla in nordul Poloniei, in apropiere de Lidzbark Warminski, si a fost creata la Institutul de Tehnologie Badan. Pista este realizata dintr-un material sintetic care poate lumina timp de zece ore dupa ce a fost incarcat, scrie descopera.ro.

Artista care sculpteaza cu drujba. La un targ din Australia, unde o femeie a folosit alte ustensile decat cele specifice gatitului si a reusit sa-i lase pe vizitatori cu gura cascata! Ea a facut spectacol cu o drujba si o bucata de lemn. Femeia este o artista care a luat zeci de premii si a calatorit in toata lumea, datorita sculpturilor sale. Cand s-a lansat, cu peste 20 de ani in urma, nu pusese niciodata mana pe o drujba, dar a fost cucerita de aceasta tehnica. Recunoaste, totusi, ca nu e o arta pentru oricine, deoarece e nevoie de forta, iar o miscare gresita poate duce rapid la un accident, anunra Stirile ProTV.

Descoperire uimitoare a arheologilor: cel mai mare fragment de obelisc din Vechiul Regat Egiptean. O misiune arheologica formata din cercetatori francezi si elvetieni din necropola Saqqara, condusa de profesorul Philippe Collombert de la Universitatea din Geneva, a scos la iveala partea superioara a unui obelisc ce apartinea reginei Ankhnespepi a II-a. Aceasta a fost mama lui Pepi al II-lea din a sasea Dinastie a Vechiului Regat Egiptean, in jurul anului 2350 i.e.n. Collombert a precizat ca fragmentul este parte dintr-un obelisc din granit rosu si are o inaltime de 2,5 metri, cel mai mare fragment de obelisc care a fost pana acum descoperit in Vechiul Regat, scrie Ahram Online. Artefactul a fost gasit in partea estica a piramidei reginei si a complexului funerar, ceea ce confirma ca a fost inlaturata din locul sau original, de la intrarea din templul acesteia, potrivit descopera.ro.

Cerere in casatorie la 10.000 de metri altitudine, pe ruta Amsterdam-Bucuresti. Un tanar si-a cerut iubita in casatorie in avion, in timpul unui zbor de la Amsterdam la Bucuresti, cu ajutorul echipajului de la bord. Mihai a cerut permisiunea echipei KLM pentru a-i face aceasta surpriza prietenei lui, Lavinia, si intregul echipaj de bord a fost mai mult decat fericit sa contribuie la acest moment memorabil. Pe pagina de Facebook KLM Romania a fost publicat filmuletul intregii cereri in casatorie, surprinse chiar de una dintre insotitoarele de bord, anunta Stirile ProTV.

A stat un an de zile cu cadavrul mamei si al fratelui in casa. Un barbat din Minnesota (America) i-a socat pe localnici, dar si pe politistii care i-au calcat pragul casei. Robert James Kuefler (60 de ani) avea in casa doua cadavre, pe cel al mamei si cel al fratelui geaman. Vecinii barbatului au alertat autoritatile dupa ce au observat comportamentul ciudat al barbatului si faptul ca evita sa vorbeasca despre mama si fratele sau. De fiecare data cand era intrebat de cei doi, Kuefler spunea ca au probleme de sanatate si nu pot iesi din casa. Nu raspundea la telefon rudelor, iar de Craciun le-a trimis acestora felicitari, in care le-a scris ca mama si fratele lui nu vor vizite de Sarbatori. Dupa moartea lor, barbatul a decis sa ii pastreze in casa, pentru ca "nu putea trai fara ei" si nu era pregatit sa-i ingroape, relateaza Click!