Oamenii care simt fiori in timp ce asculta muzica au un creier special! Noua descoperire a cercetatorilor. Cercetarile au aratat ca persoanele care simt muzica intr-un fel aparte, mai intens, care devine evident si prin aparitia asa-zisei piele de gaina, au un volum mai dens de fibre care le conecteaza cortexul auditiv si zonele care proceseaza emotiile si ca, pentru ele, in timpul ascultarii unei melodii, se fac asocieri intre senzatiile produse de sunet si momentele traite alaturi de persoanele dragi lor, scrie Click.

DiverseFoto: Colaj foto

NASA a confirmat existenta Planetei 9. Ar putea fi ''super-Pamantul'' care lipsea. Aceasta ar putea avea de 10 ori masa Pamantului si se afla la o distanta de 20 de ori mai mare decat cea dintre Soare si Neptun. ''Exista in prezent cinci dovezi diferite care evidentiaza existenta Planetei 9. Daca am scoate din ecuatie aceassta planeta, problemele generate ar fi mult mai greu de rezolvat. Am avea cinci probleme diferite pentru care ar trebui sa gasim cinci teorii pentru a le explica,'' a declarat Konstantin Batygin, astrofizician din cadrul Institutului Caltech din SUA, potrivit descopera.ro.

Un iPhone a cazut din elicopter si a scapat fara zgarieturi. Un iPhone scapat in urma cu cateva zile dintr-un elicopter a supravietuit cu brio experientei si a reusit sa si imortalizeze intreaga calatorie pana la sol. Se intampla de multe ori ca producatorii de carcase pentru iDevice-uri sa realizeze experimente interesante pentru promovarea gradului sporit de anduranta. Pornind de la aceasta premisa, unii au aruncat un iPhone dintr-un balon atmosferic pentru a atesta ca poate supravietui fara probleme socurilor de orice intensitate, potrivit Playtech.ro.

Un barbat din Dubai a fost prins ca ascundea 5,7 milioane de pastile de amfetamina in intestine de oaie. Al-Bayan, un ziar detinut de autoritatile Dubaiului, scria marti ca barbatul a aparut in fata instantei sub acuzatie ca a ascuns in jur de 1 kilogram de pastile aflate in pungi de plastic, in interiorul intestinelor de oaie, si ca se indrepta spre portul Jebel Ali din Dubai. Barbatul a declarat in fata procurorilor ca fratele sau care locuieste in alta tara i-a spus sa aduca intestinele in tara, oferindu-i 16.000 AED (n.red.: aproximativ 17.000 lei), potrivit Adevarul.

O adolescenta de 19 ani a operat o canadianca in subsolul casei. Ce a urmat. Jingyi Wang, in varsta de 19 ani, a efecutat "o operatie estetica" neautorizata asupra unui femei, care a raspuns pozitiv anuntului adolescentei, pus intr-un restaurant, sustine politia din orasul canadian Toronto, noteaza The Independent. Pacienta a dezvoltat o infectie si cateva saptamani mai tarziu, a necesitat o noua interventie chirurgicala corectiva, efectuata de aceasta data de catre un chirurg licentiat, potrivit stirileprotv.ro.

Ce se intampla cu un fidget spinner folosit de astronauti in spatiu. Astronautul Randy Bresnik de la NASA, care se afla in prezent la bordul unei nave spatiale din cadrul expeditiei 52/53, a realizat un videoclip in care le-a aratat colegilor cum se joaca cu spinner-ul in spatiu. Astfel, s-a dovedit ca microgravitatia face ca un spinner sa se comporte diferit, fata de cum se comporta in mod normal. Cu cat actiunea este mai usoara, cu atat este mai mica frecarea, iar jucaria se poate roti mai mult timp. In spatiu, partea centrala se opreste mai greu, potrivit Playtech.ro.