Fa sport iarna si vei fi mai sanatos.Specialistii americani sustin ca exercitiile fizice din acest sezon sunt esentiale pentru intarirea sistemului imunitar. Directoarea Clinicii de Nutritie Mt. Sinai, din Los Angeles, Rebecca Blake, sustine ca in aceasta perioada oamenii pot slabi de la 8 la 10 kg cu cea mai mare usurinta. "Este foarte important sa alergam dimineata, dupa ce rasare soarele, pentru a ne imbunatati starea de spirit cu o doza de vitamina D, buna pentru oase. Nu e nevoie sa alergam mult. Este suficient sa facem miscare 45 de minute, vom scapa de raceli, de probleme ale articulatiilor, ne vom mari rezistenta la virusuri si vom avea o putere mai buna de concentrare", a explicat specialistul, citat deClick.

UtileFoto: Colaj foto

S-a asezat musca o secunda pe mancare? Arunca alimentele.O echipa de cercetatori de la Colegiul stiintific Eberly din cadrul Universitatii Pennsylvania din Statele Unite a descoperit ca musca obisnuita poate transmite Salmonella, E-coli si chiar bacteriile ce provoaca ulcer stomacal (Helicobacter pylori) si septicemie. Potrivit oamenilor de stiinta, mustele din zonele urbane - a caror prezenta poate duce la declansarea unor epidemii si este de multe ori trecuta cu vederea de responsabilii din domeniul sanatatii publice - pot fi purtatoare a mai multe bacterii decat exemplarele similare din mediul rural. Prin urmare, cercetatorii sugereaza ca este indicat sa se evite consumul de alimente in parcurile din orase, scrieLibertatea pentru femei.

Un tip de exercitiu cerebral poate scadea riscul aparitiei dementei cu 30%. Un antrenament de ''viteza a procesarii'' ar putea ajuta persoanele varstnice pe o perioada indelungata, de pana la 10 ani. Conform Science Alert, desi exista anumite limite, aceasta ar putea reprezenta prima interventie identificata de scadere a riscului aparitiei dementei. ''Antrenamentul de crestere a vitezei de procesare a scazut riscul aparitiei dementei cu 29%, in comparatie cu grupul de control,'' a declarat psihiatrul Jerri Edwards, din cadrul Universitatii din Florida de Sud. ''Atunci cand am analizat rezultatele, am observat ca persoanele care si-au antrenat creierul mai mult au beneficiat de o protectie mult mai mare impotriva bolii,'' adauga psihiatrul, citat de site-uldescopera.ro.

Scapa rapid de durerea de cap.Teiul calmeaza si relaxeaza. Prepara un decoct dintr-o lingura de flori uscate la 250 ml de apa rece. Fierbe acest amestec 30 de minute, strecoara si bea 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere, in cure de o saptamana. Mai poti incerca si capsulele care contin tei si pe care le poti procura din magazinele naturiste. Dozele necesare trebuie prescrise de medicul fitoterapeut. Scoarta de salcie are efect analgezic. Cunoscuta si sub numele de "aspirina naturala", scoarta de salcie alba contine o substanta care se transforma in acid salicilic si care actioneaza in organism ca un remediu antidurere (analgezic), informeazaClick pentru femei.

Semnele cancerului ovarian pe care trebuie sa le stii, chiar daca esti tanara.Cancerul ovarian este cel mai grav cancer al sistemului reproducator. Numai in America, in 2016, 22.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer ovarian. E putin probabil ca o femeie tanara sa aiba cancer ovarian, dar nu imposibil. Exista mai multe tipuri de cancer ovarian. Femeile tinere sunt afectate doar daca au o componenta genetica, ereditara. Speranta de viata a unei femei diagnosticata in stadiul incipient este de peste 5 ani, in 94% din cazuri. Simptomele cancerului ovarian includ dureri abdominale, disconfort, balonare si constipatie. De asemenea, potrivit specialistilor de la health.com, pacientele au o continua senzatie de satietate, chiar si dupa ce mananca foarte putin, scriedoctorulzilei.ro.