Acest program care te prinde cand minti e mai tare decat poligraful. Un studiu descrie un sistem bazat pe inteligenta artificiala, care poate identifica "inselaciunea" in videouri. Practic, utilizeaza viziunea computerului pentru a identifica si clasifica micro-expresiile faciale si analiza frecventei audio pentru a alege modele relevante in voci. Acest "clasificator de inselaciune automat" a avut o precizie in descoperirea minciunilor inculpatilor de aproximativ 90%. Performanta AI s-a bazat pe analizarea a 140 de videoclipuri in instanta, in care cativa actori au fost instruiti sa minta, scriePlaytech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cum a devenit ''cea mai buna aeronava construita vreodata'' una dintre cele mai periculoase.Dirijabilul USS Akron sau ''Gigantul din cer'' a fost lansat in 1931, oficialii credeau in puterea sa incat au cerut confectionarea unei nave pentru Fortele Navale Americane. Era gigantica, fiind considerata cea mai mare aeronava din lume in aceea perioada, iar scheletul sau din aluminiu permitea transportarea a trei avioane de lupta. Insa o serie de greseli, accidente si intamplari au prevestit de la inceput sfarsitul tragic al aeronavei. Unul dintre cele mai teribile accidente a avut loc pe 3 aprilie 1933, cand 73 de ofiteri, aflati la bordul navei, au murit, informeazaDescopera.

"Super Mercedes"-ul lui Hitler, scos la licitatie in SUA. Bolidul - care poate atinge 160 de kilometri pe ora, un Mercedes-Benz 770K Grosser, mai cunoscut sub numele de "Super Mercedes" - era un puternic instrument de propaganda al celui de-al Treilea Reich. El a fost folosit de Hitler la o parada triumfala, la Berlin, dupa capitularea Frantei, in 1940, si intr-o vizita a dictatorului italian Benito Mussolini. Este vorba despre unul dintre cele patru modele de acest tip construite vreodata in 1939, scrieDigi24.

Descoperirea care ar putea schimba modul in care cautam extraterestri. O echipa de cercetatori din Sydney a descoperit ca anumiti microbi din Antarctica au capacitatea de a colecta hidrogen, monoxid si dioxid de carbon din atmosfera, pentru a supravietui in conditiile extreme. Descoperirea are implicatii in ceea ce priveste descoperirea de viata extraterestra. Este sugerat ca microbi de pe alte planete s-ar putea baza tot pe gaze atmosferice pentru a supravietui, informeaza Playtech.

Asa arata racheta care ar putea duce in 2018 oamenii pe Marte.Elon Musk a prezentat recent o imagine cu super-racheta Falcon Heavy cu care doreste sa transporte, in 2018, oameni pe Marte. In prezent, nava se afla in etapa de a asambla in hangarul Space X din Florida. Uriasa racheta va efectua primele teste de zbor luna viitoare. Spre deosebire de rachetele mici Falcon 9, utilizate de obicei pentru transportarea proviziilor pe Statia Spatiala Internationala, Falcon Heavy este proiectata pentru transportul oamenilor in spatiu. Acestia vor calatori in interiorul unei capsule Dragon, membrii Space X dorind sa trimita cel putin doi oameni pe Luna pana in 2018, noteazaDescopera.