1. Experimentul Amsterdam: liber la sex in public. Consiliul municipal din Amsterdam a hotarat recent ca sexul in parcul Vondelpark, care are 10 milioane de vizitatori anual, nu va fi pedepsit, indiferent daca cei implicati sunt heterosexuali sau homosexuali, informeaza Romania libera. Un purtator de cuvant al consiliului local a declarat: "Cei care vor face sex nu ii vor deranja cu nimic pe vizitatori. Exista anumite reguli. Ei nu trebuie sa lase mizerie in urma lor si n-au voie sa se implice in acte sexuale in apropierea terenurilor de joaca. De asemenea, sexul va fi limitat la orele dupa-amiezii si noaptea".

2. Al treilea sex. Autoritatile din Thailanda au interzis, incepand de ieri, clinicilor si spitalelor sa mai faca operatii de castrare a barbatilor care-si doresc sa se transforme in femei. Masura a fost luata intrucat acest tip de interventie chirurgicala este perceput drept o alternativa ieftina si rapida la o operatie completa de schimbare de sex, scrie EvZ. Ministerul Sanatatii Publice a avertizat ca medicii care vor face operatii ce nu presupun terapia specifica schimbarii de sex risca pana la sase luni de inchisoare.

3. Omul-vaca a trait trei zile. Omul de stiinta Lyle Armstrong a primit unda verde de la Autoritatea pentru Fertilizare Umana si Embriologie (HFEA), institutie regulatoare din Marea Britanie, pentru a crea embrioni cunoscuti sub numele de „hibrizi citoplasmatici“ (animalo-umani). Echipa sa de la Universitatea din Newcastle a produs acum prima transa, inserind ADN uman dintr-o celula a pielii intr-un ovul de vaca dezgolit. A mai fost nevoie de un soc electric, iar embrionul hibrid, 99% uman si 0,1% animal, a crescut timp de trei zile, pina a adunat 32 de celule. In el zace speranta gasirii unui tratament pentru maladii precum Alzheimer, Parkinson sau boli neuromotorii, relateaza Cotidianul.

4. Astazi este cea mai grasa zi a anului in Marea Britanie. Expertii au "incoronat" ziua de miercuri, 2 aprilie, drept "Miercurea Grasa". S-a luat aceasta hotarare pentru ca, se estimeaza ca britanicii au consumat astazi dublul cantitatii de calorii necesare. O persoana a consumat, in medie, 4000 de calorii in "Miercurea Grasa", aproape dublul celor 1940 calorii recomandate pentru femei si 2550 pentru barbati. Specialistii explica acest consum exagerat, motivand ca ziua de astazi a picat in mijlocul unei pauze de 4 saptamani, in care oamenii renunta la regimurile de dupa Anul Nou si se apuca de alte diete pentru a fi in forma in vacanta de vara, relateaza Romantica.

5. In direct cu decedatul. Un producator japonez de pietre de mormant a lansat pe piata un produs menit sa revolutioneze industria de profil: monumentul funerar este dotat cu un cip capabil sa comunice cu telefoanele mobile. Acestea transmit posesorilor de telefoane imagini cu defunctul, vocea acestuia si orice informatii stocate, in prealabil, despre el. O astfel de piatra funerara va costa peste 10.000 de dolari, informeaza Click.

6. Miss "Mine Antipersonal". Angolezele care au cazut victime ale minelor antipersonal au ocazia sa participe la un inedit concurs de frumusete. Tinerele cu varste intre 19 si 33 de ani, care au ramas invalide in urma accidentelor, sunt votate pe internet, iar, la final, castigatoarele sunt recompensate cu proteze performante, scrie Cancan.

7. Lenjerie intima pentru morti. Ultima tendinta in materie de pomeni pentru morti la etnicii chinezi din Malaezia sunt bikinii si sutienele, de cele mai multe ori cu imprimeuri de leopard. Astfel in cadrul festivalului Qing Ming la care rudele decedatilor ard diverse obiecte, ca frigidere, haine, masini si pantofi drept jertfa pentru morti, gandindu-se ca acestia au nevoie de ele pe lumea cealalta, tot mai multi chinezi au ales sa arda, in ultimii ani, seturi cat mai sexy de lenjerie intima, anunta Cancan.

8. Dita von Teese a fost actrita de filme porno. Noua imagine Wonderbra, Dita von Teese, are un trecut nu tocmai cuminte. Starleta a jucat in cateva filme erotice cu lesbiene care au inceput deja sa faca valuri pe Internet. Clipurile o infatiseaza pe fosta nevasta a rockerului Marilyn Manson in compania mai multor femei care o plesnesc peste fund cu diverse jucarii sexuale. Dita se mai distreaza si cu alte dame costumate in corsete si inarmate cu biciuri, relateaza Gardianul.

9. S-a internat pentru a scapa de riduri si s-a trezit cu sanii mai mari. Ingrid Bruelling, in varsta de 33 de ani, s-a operat in Kassel, un oras din Germania. Vroia o piele mai ferma si mai putine riduir, dup ce slabise 100 de kilograme. Cand nemtoaica a deschis ochii dupa interventia chirurgicala, a aflat ca doctorii i-au pus silicoane si i-au mrit sanii de la cupa C, la D. Medicii au sfatuit-o sa nu se planga, pentru ca cea mai buna metoda de a intinde pielea si de a scapa de riduri, este implantul cu silicon, sustine Romantica.

10. Romanii se inchina la tatal lui Bush. George Bush senior, Papa Ioan Paul al II-lea si Mihail Gorbaciov stau laolalta, la loc de cinste, intr-o... biserica din Alba. In locul icoanelor, pe pereti sunt pictate cele trei personalitati. Enoriasii vin, se inchina, se roaga. Preotul a sustinut ca a avut ideea nastrusnica de a-i picta pe cei trei in marime naturala pentru ca ei sunt cei care au schimbat cursul istoriei si au contribuit la caderea comunismului, scrie Cancan.